avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Activitate mihaibill

Activitate mihaibill

Răspuns la discuția coproprietar schimba yala
Imi cer scuze dar cred ca nu am formulat intrebarea corect :D.
Din cate cunosc firma nu e falimentara si nu a intrat in insolventa. Dar voiam sa aflu daca exista ceva metoda prin care sa aflam daca sunt bunuri pe firma care vor putea fi executate, sa nu ne trezim cu ochii in soare dupa ce il vom actiona in instanta. Acum doua saptamani am aflat ca aceeasi firma constructoare a mai deschis un santier, logic am concluzionat ca firma nu este in deficit si ca solutia recomandata de dumneavoastra ar fi cea mai buna.
In situatia in care ”coproprietarul ” nu este de acord sa il actionam in judecata, o putem face si singuri pentru partea noastra de 1/2?
Răspuns la discuția coproprietar schimba yala
In cazul in care il actionam in instanta pentru rezolutiunea antecontractului, cum se poate sa ne asiguram inainte ca fima constructoare nu este in prag de faliment?
Răspuns la discuția coproprietar schimba yala
Conform antecontractului de vanzare-cumparare, constructorul se obliga sa intabuleze apartamentul si sa incheie contractul de vanzare-cumparare in forma autentica pana in august 2009.
Am urmatoarea problema si am incredere ca raspunsurile pe care le voi primi vor clarifica si alte cazuri de genul. Cu aceeasi problema am apelat si la avocati dar parerile au fost impartite.
In urma cu doi ani am achizitionat la comun un apartament cu o alta persoana. A fost o investitie facuta acu 2 ani, chiar inainte de venirea crizei. Dupa venirea crizei am intrat si intr-o situatie conflictuala cu copropritarul.
Situatia actuala este urmatoarea:
Amandoi figuram pe un antecontract de vanzare cumparare ca promitenti cumparatori cu 1/2 fiecare. Coproprietarul locuieste in imobilul respectiv. In urma cu 3 luni a schimbat yala. Terenul este inca ipotecat ca urmare nu s-a facut intabularea, deci in continuare in CF figureaza ca proprietar constructorul.

La situatia respectiva s-a ajuns astfel... dupa racirea relatiilor am fost de acord ca, coproprietarul sa locuiasca in apartament pentru o perioada scurta de timp pana cand se va vinde apartamentul, sperand ca va fi cat de curand. Neavand un CF, a fost foarte dificil sa gasim un cumparator, asa ca dupa 6 luni mi-am cerut dreptul de a locui si eu in imobil. Raspunsul a fost negativ, dar in schimb am primit promisiuni ca situatia se va lamuri cat de curand, ca totul va fi bine si ca nu are rost sa fac aceasta miscare. Am fost dus cu vorba tot asa pana in urma cu 3 luni cand am trecut la apartament sa vad in ce stare este si nu am mai putut deschide usa. Coproprietarul schimbase yala.
Ca urmare am cerut un rand de chei care nu mi-au fost inmanate, invocanduse motivul ca eu nu locuiesc acolo, si ca mi se vor inmana doar daca semnez o intelegere prin care sa ma oblig sa anunt ori de cate ori voi dori sa intru in imobil si ca accesul meu se va face doar in prezenta coproprietarului sau a unui delegat din partea dansului.
Hotararea coproprietarului mi se pare abuziva si in plus nu cred ca voi reusi sa ies din aceasta situatie deoarece vanzarea mi se pare imposibila din moment ce nu am acces. Nu cred ca celalalt proprietar are intentia de a-l vinde din moment ce situatia ii este favorabila locuind intr-un apartament pt care a achitat doar 50% din valoare.
Am cerut sfatul avocatilor si al politiei dar raspunsul lor m-a nemultumit. Am intrebat adca se poate sa intru cu forta ( spart usa, forta yala) dar o parte mi-au spus ca am acest drept pentru ca e si proprietatea mea, si o parte mi-au spus ca numai in instanta pot rezolva situatia.
Varianta prin care sa ne despagubim unul pe celalalt cade din start deoarece tocmai lipsa de fonduri a fost motivul principal pentru care am facut achizitia la comun.
Astept cu nerabdare solutii propuse!
A existat firma W care avea administratorii X si Y fiecae cu cota parte de 1/2. Ambii administratori au fost angajati ai firmei respective. In urma unor intelegeri partea X a cedat 1/2 care ii cuveneau catre partea Y dar fara a depune o cerere de demisie. Dupa semnarea actelor de cedare a celor 50% parti, partea X a fost demisa fara nici un act. Intrebarea vine este urmatoarea:
Partea Y care a devenit administartor 100% putea sa faca abuz si sa demita partea X fara acte aditionale doar pe baza semnarii actului prin care s-au cedat cele 1/2 parti?
Dupa punerea in vedere si incercarea de solutionare amiabila s-a ajuns la o intarziere de 1,5 ani de la fapta.Cum imi propuneti sa solutionez problema dat fiind faptul ca eu sunt partea X.

Multumesc anticipat