avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Activitate ciocanel

Activitate ciocanel

Buna ziua,
as dori sa va prezint si eu situatia mea: suntem cinci frati, eu sunt cel mai mic si locuiesc in apartamentul proprietate personala al parintilor mei, tatal meu a decedat in 1999 si mama mea in anul 2009. Intre aceste evenimente cat si dupa ultimul deces nu s-a facut nici o succesiune, nici de pe tatal meu pe mama mea si nici de pe mamea mea deci intr-un cuvant nici un act. Eu locuiesc singur in acest apartament. As dori sa intreb ce trebuie sa fac sau ce proceduri trebuie derulate pentru a face succesiunea. Ce implica aceasta succesiune? Apoi o problema mai mare este ca eu am acordul a trei frati ca partile lor sa-mi fie cedate mie ( sa raman eu proprietar al acestui apartament) mai putin al unuia care curios nu doreste nici bani sa-l despagubesc pentru partea lui dar nici nu e de acord sa-mi cedeze partea. Ce se alege cu apartamentul sau intr-un cuvant ce trebuie facut ca sa se rezolve odata. Celalalt frate spune ca el vrea ca partea lui sa fie in apartament ca el nu vrea sa o cedeze ci doar sa o aiba el acolo . Exista o cale de a intenta proces privind succesiuna si mai apoi partajul intre frati ? (Unul dintre frati nu e de acord sa semneze nimic in legatura cu succesiunea si/sau partajul) poate impiedica fratele meu prin refuzul lui total succesiunea si partajul ?