Buna ziua,
as dori sa va prezint si eu situatia mea: suntem cinci frati, eu sunt cel mai mic si locuiesc in apartamentul proprietate personala al parintilor mei, tatal meu a decedat in 1999 si mama mea in anul 2009. Intre aceste evenimente cat si dupa ultimul deces nu s-a facut nici o succesiune, nici de pe tatal meu pe mama mea si nici de pe mamea mea deci intr-un cuvant nici un act. Eu locuiesc singur in acest apartament. As dori sa intreb ce trebuie sa fac sau ce proceduri trebuie derulate pentru a face succesiunea. Ce implica aceasta succesiune? Apoi o problema mai mare este ca eu am acordul a trei frati ca partile lor sa-mi fie cedate mie ( sa raman eu proprietar al acestui apartament) mai putin al unuia care curios nu doreste nici bani sa-l despagubesc pentru partea lui dar nici nu e de acord sa-mi cedeze partea. Ce se alege cu apartamentul sau intr-un cuvant ce trebuie facut ca sa se rezolve odata. Celalalt frate spune ca el vrea ca partea lui sa fie in apartament ca el nu vrea sa o cedeze ci doar sa o aiba el acolo . Exista o cale de a intenta proces privind succesiuna si mai apoi partajul intre frati ? (Unul dintre frati nu e de acord sa semneze nimic in legatura cu succesiunea si/sau partajul) poate impiedica fratele meu prin refuzul lui total succesiunea si partajul ?
Acum in situatia dvs vor trebui facute doua succesiuni diferite: prima dupa tata in care mostenitori sunt mama si toti copii defunctului, si o a doua dupa mama in care sunteti mostenitori toti copii in cote egale.
In fata notarului public, se vor face declaratii de renuntare la succesiune din partea fratilor care vor sa renunte.
Veti fi trecuti pe certificatul de mostenitor dvs si celalat frate in indiviziune asupra imobilului in discutie.
Ulterior aveti posibilitatea promovarii unei actiuni de partaj si sa solicitati atribuirea catre dvs a imobilului cu plata sultei corespunzatoare cotei parti catre fratele dvs.
Atitudinea lui nu va poate impiedica sa va exercitati dreptul de proprietate, dar faptul eventual al neprezentarii la notariat va poate intarzia in realizarea acestor demersuri.
Despre succesiune
michelle2011
Inainte sa se cunoasca,mbii mei parinti au avut cate o casatorie anterioara,din care au avut cate 2 copii fiecare. Dupa ce a divortat fiecare,lasand in urma si ... (vezi toată discuția)