avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Activitate roenen

Activitate roenen

Va multumesc pentru sfaturile primite. Corect, trebuie sa ne concentram pe intocmirea tuturor documentelor si formalitatilor necesare pentru infiintare, cu rabdare si tutun se vor rezolva toate !
Ramane atunci sa facem haz de necaz, asadar daca majoritatea locatarilor de pe 2 scari (din 4) sunt nemultumiti de activitatea administratorului nu pot sa-l schimbe !!! Presedintele in exercitiu plimba toata ziua un pechinez si nici macar nu mai semneaza listele de plata, de peste 5 ani nu s-a convocat nicio Adunare Generala, Comitetul Executiv e format din fantome, cenzorul nu a prezentat niciodata vreun raport si a demisionat, iar noi trebuie sa asteptam cateva luni pana primim personalitate juridica !!! Credeti ca o reclamatie la primarie, la biroul relatii cu asociatiile de pr/loc ar rezolva ceva ?
"Nu puteti sa infiintati asociatie pe 2 din 4 scari decat daca acele doua scari pot fi delimitate de restul scarilor, adica sa aveti toate utilitatile separate de restul scarilor. "

La separarea pe scari se face cate o cerere pentru aviz furnizorilor de utilitati iar raspunsul acestora se ataseaza ca anexa la acordul de asociere, stim asta, avem contoare DistriGaz pe fiecare scara, de asemenea bransamente ApaNova si RADET separate, mi se pare ca e OK, de aceea nici nu am ridicat problema, iar in legatura cu functionarea Asociatiei de Proprietari dupa Adunarea de Constituire am citat din indrumarul FAPR(FEDERATIA ASOCIATIILOR DE PROPRIETARI DIN ROMANIA), eu m-am referit la perioada de pana la obtinerea personalitatii juridice. Cu alte cuvinte, presedintele si comitetul executiv ales in Adunarea Constitutiva stau in stand-by, adica fac figuratie pana atunci, sau au deplina putere sa ia decizii si sa cenzoreze activitatea vechiului administrator ?
FAPR e de alta parare. In dosarul Asociatiei de Proprietari pe care l-am cumparat de la ei, este un indrumar practic in care e mentionat cu majuscule ca "de la data Adunarii de Constituire functionati ca ASOCIATIE DE PROPRIETARI", abia dupa aceea sunt enumerati pasii de urmat, enumerati de dvs.
Totodata, in modelul de Procesul-Verbal al Adunarii de Constituire este inclus la punctul final al desfasurarii adunarii urmatoarele:
In termen de 10 zile de la data prezentului proces-verbal Comitetul Executiv va stabili prin decizie, comisia de predare-primire a evidentei mijloacelor materiale si banesti ale fostei asociatii de locatari(de regula presedintele, reprezentantul comisiei de cenzori si administratorul actualei asociatii de proprietari si presedintele, reprezentantul comisiei de cenzori si administratorul fostei asociatii de locatari). Comisia are un termen de 5 zile pentru predarea-primirea evidentei mijloacelor banesti si materiale.
Nu stiu ce sa cred, poate se aplica doar in cazul transformarii unei Asociatii de Locatari in INTREGIME in Asociatie de Proprietari si nu partial, asa cum vrem noi sa facem, oricum vom respecta ceea ce ni se va spune dupa depunerea dosarului la Primarie. Va multumesc mult si voi reveni pe parcurs cu alte eventuale intrebari.
Va multumesc pentru raspuns, as mai avea, cu ingaduinta dvs. o singura intrebare :
De la data Adunarii de Constituire, Asociatia poate functiona ca Asociatie de Proprietari de sine statatoare pana la dobandirea personalitatii juridice ? In blocul nostru dorim sa infiintam Asociatie de Proprietari numai pe 2 scari (din 4), celelalte ramanand ca Asociatie de Locatari, ca si pana acum si vrem sa avem administratie separata, putem, noul comitet executiv ales pe scarile noastre, sa inlocuim administratorul actual imediat dupa Adunarea de Constituire ?

Vreau sa stiu daca in procesul verbal al Adunarii de Constituire, ca de altfel si celelalte p.v. necesare infiintarii unei Asociatii de Proprietari, termenul de 50% plus unu din semnaturile proprietarilor este echivalent cu 50% plus unu din numarul de apartamente(este suficienta semnatura doar a cate unui proprietar pentru fiecare apartament) sau se iau in calcul semnaturile tuturor proprietarilor din fiecare apartament in parte(sunt apartamente care au doi sau mai multi proprietari pe actul de proprietate) ?