aveti aici un link cu o solutie afisata la jurisprudenta pe site-ul portal.just.ro in care se face aplicarea art 74.1 cp in raport cu art 13cp chiar daca a fost declarat neconstitutional.
[ link extern ] .
Va trimit si o solutie pe acelasi subiect afisata la jurisprudenta pe site-ul ICCJ unde se mentioneaza faptul ca neaplicarea art 74.1cp in raport cu art 13cp e motiv de casare potrivit art 385.9 alin1 pct 14cpp.
[ link extern ] .
Dupa cum se precizeaza si in sentinta de la judecatorie prejudiciul a fost integral acoperit pana la judecarea in prima instanta.Da,am copie dupa sentinta de la judecatorie si dupa decizia de respingere a recursului si sunt sigura , din exemplele studiate ,ca acest articol trebuia aplicat.Eu doar trebuie sa identific ce se poate face in situatia in care apararea nu a cerut,iar instanta de recurs,chiar daca a analizat sentinta din oficiu,a omis sa faca aplicarea acestei cauze de nepedepsire.In cazul contestatiei la executare am vazut ca un motiv de admitere e cazul in care instanta nu se pronunta asupra unei cauze de incetare a procesului penal cu conditia ca aceasta sa fi fost expres ceruta de aparare.Aici nu s-a cerut,dar dupa cum vedeti trebuia aplicata aceasta cauza de nepedepsire.
Aplicarea art 74.1cp nu mai e posibila pt infractiuni comise dupa declararea sa ca neconstitutional in mai 2011.De altfel dosarul a fost inregistrat la judecatorie in martie 2011,cand inca era in vigoare acest articol si nu are importanta ca pana la solutionarea cauzei in prima instanta,respectiv feb 2012,el a fost declarat necontitutional,avand in vedere data savarsirii faptelor,respectiv 2009,fata de care se aplica prevederile art 13cp.