Raspunsurile primite , prin varietatea lor, nu ma fac sa inteleg modul de a rezolva problema, ca partea mea de mostenire sa revina mamei mele, deci ca singurul propietar al apartamentului in cauza sa fie mama mea.Deci esenta problemei este ca mama mea sa fie detinatoarea in proportie de suta la suta al apartamentului ramas dupa decesul tatalui meu.Exista vreo posibilitate ca , din masa succesorala, apartament si bunuri, eu sa primesc , de exemplu , biblioteca, iar mama mea partea ce mi se cuvine din apartament, vreun partaj de acest gen?
Scopul, repet, e ca mama sa fie unica detinatoare a apartamentului in care locuieste.
Multumesc anticipat pentru rezolvarea acestei dileme in care ma aflu.Eu locuiesc in strainatate, si vreau sa ma intorc pentru a rezolva aceasta problema inainte de implinirea a 2 ani de la moartea tatei.
Inca o data , multumiri.
Va multumesc. Inca o nelumarire, legata si de acest 1 % in plus ca impozit.Pentru renuntarea la partea mea de mostenire in favoarea mamei mele, este necesara decat prezenta mea in fata notarului , sau si a mamei mele?
Este necesara plata unor taxe la administratia financiara, sau decat taxele pentru servicii notariale?
Va multumesc pentru raspuns. Nelamurirea mea consta in faptul daca succesiunea se poate deschide si la 1 an si 7 luni de la moartea tatalui. Am citit pe net despre anumite termene . Ma puteti lamuri?
Va multumesc .
Buna ziua. In urma cu un an jumatate , tatal meu a murit. Mama mea traieste, si eu sunt unicul copil. In urma decesului tatalui meu , a ramas un apartament , avand ca propipetari pe cei doi parinti ai mei.In intervalul scurs de la moartea tatalui, nu am facut nici un fel de demers notarial gen deschidere succesiune, renuntare, etc.As dori sa stiu daca exista o modalitate ca mama sa ramana unica mostenitoare a apartamentului in cauza, si ce trebuie sa fac pentru aceasta. Va multumesc.