avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Activitate denmar

Activitate denmar

Salutare!
Referitor la documentele care trebuie duse la Judecatorie. In cate exemplare trebuie depuse? si trebuie legalizate la notarul public toate exemplarele?
Va multumesc!

Va multumesc pentru raspuns.
Modificarea actului constitutiv se refera inclusiv la schimbarea conducerii initiale.
Va multumesc pentru raspuns. Am studiat intens OG 26/2000, dar e neclara, eu unul inteleg ca doar in cazul in care noii membri ai consiliului nu pot fi alesi conform statutului, se ajunge in instanta, adica daca apar neintelegeri, si nu e precizata deloc obligativitatea trimiterii noii structuri, actul constitutiv, din ce inteleg nu se modifica cu noaua structura.

Nu stiu ce sa mai cred, sunt persoane carora le-au fost solicitate noile persoane si sunt altele caroar li s-a spus ca atat timp cat conducerea nu e precizata nominal in statut nu e necesara ajungerea in instanta. In ceea ce priveste modificarea sediului si/sau a statutului lucrurile sunt foarte clare.
Trebuie sa adaug ca in statutul propriu nu sunt mentionate numele persoanelor din consiliul director sau presedintele, doar in actul constitutiv.
george_neagu a scris:

Da. Procesul verbal al adunarii generale al asociatiei in care s-a votat alegerea unor noi persoane in structura de conducere trebuie inregistrat la judecatorie in maxim 15 zile.

Va rog mult sa-mi spuneti si actul oficial care prevede acest lucru.
Va multumesc pentru raspuns.

Salutare!
Aceasta intrebare este pentru o asociatie oarecare si nu pentru o asociatie de proprietari.
In cazul schimbarii presedintelui (si/sau a consiliului director) este necesara trimiterea hotararilor catre instanta pentru trecerea acestor modificari la Registru Asociatiilor si Fundatiilor? Stiu ca e necesar pentru schimbarea sediului si statutului.
Multumesc!