avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Activitate soferasul

Activitate soferasul

Buna seara! Am o intrebare si eu vis-a-vis de acest subiect si anume daca pot refuza testarea poligraf chiar daca initial am acceptato cand am fost audiat atat eu cat si martorii.Vrem sa refuzam poligraf pt.ca am aflat ca nu prezinta valoare ca si proba materiala in instanta.Pe scurt chiar daca am acceptat toti vrem sa nu mai facem testul pt. ca nui caz grav cu omor sau vatamari de nici un fel.Este doar un caz din sfera penalului unde mia fost retinut permisul de conducere cu art.87alin.1 si nu sau intamplat nici un fel de accidente sau vatamari.
Buna seara! Acum un an si jumatate intr-o seara de noiembrie pe la ora 23-0 am fost tras pe dreapta de un echipaj de poitie pt motiv ca se fac razii pt depistarea soferilor bauti dupa ce am suflat in fiola avand 0.65 in aer expirat mau bagat in masina politiei unde am asteptat sa caute un martor.Dupa ce au oprit doua masini la intervale de 20 min. respectivii au refuzat pt. ca nu au asistat la oprire si nici la suflat.Dupa aceea la putin timp apare si o a treia masina cu un tinerel la volan la care agentii lau speriat cu diferite vorbe pe scurt lau obligat sa fie 'martor' dupa care am plecat la recoltat de sange.In tot acel interval cat am asteptat 'martor' au trecut pe putin 40 min. dar acel bon de etilotest a fost scos la 0.40.Declaratia martorului a fost dictata de agent cu ce si cum sa scrie a mea la fel cu toate ca nu prea vroiam sa scriu ca am fost oprit si am suflat in prezenta martorului 'x' si intru-n final am scris tot cum a vrut agentul.Apropo probele biologice au fost 1.30 cu 1.10 adica in scadere a doua fata de prima.Acum o intrebarile mele sant:1)nu trebuiau cel putin doi martori comform codului penal? 2)atat oprirea si suflare mea si atitudinea agentilor este legala? 3)cum pot contesta atitudinea si legalitatea in cele patite de mine? 4)dupa un an si jumate debia am fost la declaratii timp in care nu am gasit nimic alceva de lucru deoarece nu ma pot descurca cu transportul? 5)Am rate la banca de peste 5000e + 5000ron impozite la stat pe care nu voi fii in stare sa la achit