avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Activitate MihaielaT

Activitate MihaielaT

Eu am 50% din firma, celealta jumatate o avea persoana decedata. Firma are datorii mari si cred ca singura sansa este falimentul. Mostenitorul persoanei decedate este copilul lui, minor care nu poate fi numit adminstrator ... In actul constitutiv nu sunt precizari despre modul in care se continua activitatea in cazul decesului administratorului si nimic despre mostenitori.
In calitate de asociat pot introduce firma in procedura de insolventa?
Voi rezolva ceva la ANAF cu hartia de inaintare pe care vreau sa o inaintez? Va multumesc
Buna ziua, sunt asociatul unei firmei, administratorul acesteia a decedat de curand. Deoarece firma are datorii la ANAF am primit o somatie pe numele meu, prin care mi se atrage raspunderea personala, in calitate de administrator, desi administratorul societatii a fost mereu doar persoana care a decedat. Incerc sa introduc firma in faliment, dar nu ma pot incadra in termenul de 15 zile in care mi s a cerut sa ma preziint cu toate dosarele la ei.
Vreau sa ma prezint urgent la ANAF si depun acolo o instiintare prin care sa anunt decesul administratorului si faptul ca procedura de instituire curatela dupa persoana decedata nu este inca finalizata, in acest caz solicitand o amanare a termenului de prezentare a hartiilor.
Sper ca aceasta hartie care va fi depusa sa ma ajute.
De asemenea, pentru situatia creata stiu ca in fata legii raspunde doar administratorul (eu sunt asociat cu 50 % si raspund doar pentru 100 lei capital social), iar eu, in calitate de asociat, pot introduce firma in faliment.
Va rog sa ma sfatuiti daca este bine cum fac (mai sunt 10 zile pana la termenul final de depunere a dosarelor la ANAF) si, de asemenea, daca este indreptatit ANAF sa-mi faca retinere din salariu, multumesc.