avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Activitate DRAGM1974

Activitate DRAGM1974

Buna ziua,
Am doua intrebari:
1.Daca eu impreuna cu fostul sot (suntem divortati de un an) am facut o intelegere tacita referitor la plata unei rate credit obtinut in timpul casatoriei , o impartim in mod egal in fiecare luna dar acum nu mai vrea sa plateasca , creditul fiind pe numele meu el fiind codebitor(nu avem partaj facut), ce pot face eu ca sa-l constrang sa platesca si daca nu plateste in cazul partajului ce se intampla cu casa(pot obtine o cota mai mare avand in vedere ca nu plateste nimic din intretinerea ei si din credit?).Mentionez ca pana luna aceasta nu a platit cei sa zicem X eur partea lui.
2. Referitor la pensia alimentara pe care nu o plateste pe motivul ca ma lasa sa stau cu copiii in casa pe care nu avem partaj , in cazul in care introduc plangere ca nu a platit pensia poate sa spuna instantei ca cei X eur achitati in contul creditului sunt pentru pensie sau instanta ia in calcul si faptul ca , crediul trebuie achitat impreuna chiar daca nu avem partaj avand in vedere faptul ca, e contractat in timpul casatoriei si ii va pune in vedere sa demonstreze amandoua paltile si ale creditului si ale pensiei?
3.Cum sa introduc actiunile , amandoua odata sau pe rand?Cat costa o actiune de partaj ?