Va multumesc mult pentru raspuns,
Atunci am inteles ca are optiunea de a se intelege cu ea asupra unei sume, aici insa nu stiu ce garantie exista ca banii ajung la copil, mai ales ca mama e demult plecata din tara, daca nu optam asupra unei intelegeri comune se stabileste de instanta.
O zi buna va doresc.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns,
Nu a avut niciodata pana in acest moment cerere legala formulata pentru plata unei pensii alimentare, daca urmeaza sa fie chemat in instanta va fi de acum inainte de asta intrebam de plata retroactiva..
Momentan nu are nici o obligatie de plata dar ar vrea fosta sa recurga la judecata daca nu plateste pensie de bunavoie sa zicem fara acte.
Normal ca asta nu vom accepta,
Va multumesc inca odata m-ati ajutat foarte mult, am inteles ca daca va fi chemat in instanta de acuma va trebui sa plateasca daca asa va hotara instanta.
O zi buna va doresc.
As mai avea o intrebare,
Din punct de vedere legal are vreo relevanta faptul ca, la momentul respectiv el era dispus sa plateasca pensie insa nu a fost lasat de catre familia respectivei. Intreb pentru ca nu mi se pare ok dupa atata timp sa i se impuna dar daca asa este legeam am inteles.
Va rog sa ma ajutati cu o problema legata de o pensie alimentara pe care viitorul meu sot este fortat s-o platesca.
Copilul este recunoscut de el dar nu a fost casatorit cu acte cu mama, timp de 10 ani nu si-a vazut copilul din cauza ostilitatilor familiei fostei concubine,
Acum brusc este amenintat cu judecata daca nu plateste, se poate dovedi ca nu a avut nici un fel de contact cu ea din cauza familiei,
Este legal sa fie fortat sa plateasca chiar daca nu a vazut copilul in 10 ani?
Cat se poate cere sa plateasca retroactiv?
Se poate sa renunte la drepturile parentale?