avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Activitate Cristina-Ciuca

Activitate Cristina-Ciuca

Acum o luna, intr-o zi, in urma spalarii autoturismului in curtea casei, apa s-a scurs la vecina, o vaduva de vreo 50 de ani. Aceasta a inceput sa injure in ultimul hal. La vreo 2 zile, dupa, m-am pomenit cu ea la poarta cu o piatra in mana si mai multe injurii si acuzatii la adresa mea: cum ca i-am otravit puii, ca sunt o c...etc. (toate doar vorbe-n vant, pornite de la apa care-i intra in curte). Recunosc ca nu m-am putut controla si i-am adus si eu injurii. De altfel, am depus plangere la politia locala impotriva ei, am si vreo 2 martori, dar nu cred ca se vor lua masuri. Cineva imi spunea ca si eu voi primi o amenda pentru ca am injurat-o. Cum i-am spus si domnului ofiter, am o familie,un copil mic, o cariera in fata, sunt profesor, si nu-mi permit astfel de acuzatii si jigniri. Ce as putea face impotriva acestei persoane? Nu mai iau in calcul ferestrele ei care sunt in curtea mea, si apa de pe casa care se scurge tot la mine.
Va multumesc
Va multumesc pentru sfat. V-am intrebat de ajutorul de inmormantare, deoarece atunci cand am ridicat certificatul de deces, mi s-a spus ca nu beneficiez de acest ajutor, deoarece nu a avut niciun venit inainte de deces
Buna ziua! As dori daca se poate sa ma lamuriti si pe mie in doua chestiuni: Am avut un unchi care a decedat acum o saptamana, si vreau sa stiu daca putem beneficia de ajutorul de inmormantare. Mentionez faptul ca din anul 2005(cand s-a incetat ajutorul de somaj), nu a mai avut niciun venit.
A doua chestiune este legata de mostenirea lui. Acesta neavand familie (sotie si copii), unica mostenitoare este mama mea, singura lui sora. Cum se procedeaza pentru a trece toate bunurile decedatului pe numele mostenitorului,unde trebuie mers, ce acte trebuiesc?
Va multumesc mult, si astept un raspuns cat se poate de repede.