avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire si ajutor de inmormantare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire si ajutor de inmormantare

Buna ziua! As dori daca se poate sa ma lamuriti si pe mie in doua chestiuni: Am avut un unchi care a decedat acum o saptamana, si vreau sa stiu daca putem beneficia de ajutorul de inmormantare. Mentionez faptul ca din anul 2005(cand s-a incetat ajutorul de somaj), nu a mai avut niciun venit.
A doua chestiune este legata de mostenirea lui. Acesta neavand familie (sotie si copii), unica mostenitoare este mama mea, singura lui sora. Cum se procedeaza pentru a trece toate bunurile decedatului pe numele mostenitorului,unde trebuie mers, ce acte trebuiesc?
Va multumesc mult, si astept un raspuns cat se poate de repede.
Cel mai recent răspuns: Cristina-Ciuca , utilizator 21:49, 31 Iulie 2012
Mergeti la un birou notarial din localitatea unde a avut ultimul domiciliu inainte de a deceda.

Acolo veti afla si ce acte trebuie; in principiu va trebuie certificatul de deces al unchiului si actele de proprietate a bunurilor ce urmeaza a fi mostenite de mama dvs.
Va multumesc pentru sfat. V-am intrebat de ajutorul de inmormantare, deoarece atunci cand am ridicat certificatul de deces, mi s-a spus ca nu beneficiez de acest ajutor, deoarece nu a avut niciun venit inainte de deces

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate emite certificat de moștenitor pe numele unei persoane decedate? simcroitoru simcroitoru Buna ziua, mama mea care este decedata, a mostenit de la fratele ei 400 de mp( fratele ei nefiind casatorit si neavand copii). mostenirea nu s a dezbatut cat a ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! cum procedam in cazul in care asistenta care avea ... AlinSebastian AlinSebastian Buna seara ! Cum procedam in cazul in care asistenta care avea grija de unchiu\' nu vrea SA elibereze apartamentul si a scos certificatul lui de deces ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire alinagheorghe12 alinagheorghe12 Buna ziua, doresc sa fac o declaratie de renuntare la mostenire la notar, in cazul meu pentru a evita mostenirea unor datorii foarte mari din partea ... (vezi toată discuția)