avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire si ajutor de inmormantare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire si ajutor de inmormantare

Buna ziua! As dori daca se poate sa ma lamuriti si pe mie in doua chestiuni: Am avut un unchi care a decedat acum o saptamana, si vreau sa stiu daca putem beneficia de ajutorul de inmormantare. Mentionez faptul ca din anul 2005(cand s-a incetat ajutorul de somaj), nu a mai avut niciun venit.
A doua chestiune este legata de mostenirea lui. Acesta neavand familie (sotie si copii), unica mostenitoare este mama mea, singura lui sora. Cum se procedeaza pentru a trece toate bunurile decedatului pe numele mostenitorului,unde trebuie mers, ce acte trebuiesc?
Va multumesc mult, si astept un raspuns cat se poate de repede.
Cel mai recent răspuns: Cristina-Ciuca , utilizator 21:49, 31 Iulie 2012
Mergeti la un birou notarial din localitatea unde a avut ultimul domiciliu inainte de a deceda.

Acolo veti afla si ce acte trebuie; in principiu va trebuie certificatul de deces al unchiului si actele de proprietate a bunurilor ce urmeaza a fi mostenite de mama dvs.
Va multumesc pentru sfat. V-am intrebat de ajutorul de inmormantare, deoarece atunci cand am ridicat certificatul de deces, mi s-a spus ca nu beneficiez de acest ajutor, deoarece nu a avut niciun venit inainte de deces

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate emite certificat de moștenitor pe numele unei persoane decedate? simcroitoru simcroitoru Buna ziua, mama mea care este decedata, a mostenit de la fratele ei 400 de mp( fratele ei nefiind casatorit si neavand copii). mostenirea nu s a dezbatut cat a ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! cum procedam in cazul in care asistenta care avea ... AlinSebastian AlinSebastian Buna seara ! Cum procedam in cazul in care asistenta care avea grija de unchiu\' nu vrea SA elibereze apartamentul si a scos certificatul lui de deces ... (vezi toată discuția)
Cum poti sa intri in posesia mostenirii? ionutnou ionutnou Tanar de 20 si ceva de ani cu parintii divortati de mai mult de 10 ani, incredintat tatalui la divort, i-a decedat mama acum cateva luni. Tanarul a tinut ... (vezi toată discuția)