avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate emite certificat de moștenitor pe numele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate emite certificat de moștenitor pe numele unei persoane decedate?

Buna ziua, mama mea care este decedata, a mostenit de la fratele ei 400 de mp( fratele ei nefiind casatorit si neavand copii). mostenirea nu s a dezbatut cat a fost in viata.am deschis succesiunea, fiind mostenitorul mamei mele si cu sora mea, la un notar din apropiere.am depus toate actele aferente si maine ar fi trebuit sa mergem sa semnam certificatul de mostenitor( sora mea este renuntatoare).Astazi m a sunat notara si mi a spus ca intrucat mama mea a decedat dupa fratele ei , certificatul de mostenitor va fi pe numele mamei mele decedate si ca eu si sora mea trebuie sa mergem sa semnam certificatul de mostenitor pe care il vor emite ei pe numele unei persoane decedate. noi sa semnam in numele mamei noastre decedate . Este adevarat ? Exista lege care spune ca se poate elibera certificat de mostenitor pe numele unui decedat? Iar notara mi a spus ca dupa aceea sa ma duc la un alt notar din oras ( mama mea avand ultimul domiciliu inainyte de deces in oras) si sa dezbatem o alta mostenire pentru noi, E adevarat? Asta este procedura?Multumesc frumos
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 10:25, 23 Februarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da.
Mama dvs era in viata cand a decedat fratele.
Prin urmare va fi moștenitoare.
Mai departe, prin retransmitere, cota moștenită de mama de la unchiul (+ celelalte bunuri ale mamei), formează obiectul unei alte mosteniri, moștenitori fiind dvs si sora.
Dacă mama a avut ultimul domiciliu în altă localitate decât unchiul, competență aparține altui notar, și anume cel din circumscripția judecătoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu.
Succesiunile se dezbat în ordinea deceselor.
Dacă mama ar fi murit înaintea unchiului, atunci la succesiunea acestuia veneati direct dvs si sora.
Am inteles.Multumesc frumos :)
Din pacate asta e, platiti de 2 ori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari succesiune noiklosa noiklosa Am o ruda care a decedat (matusa), eu fiind unicul mostenitor. 1. Succesiunea prin notar (nu in instanta) se dezbate obligatoriu in orasul unde isi avea ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor gabriella1065 gabriella1065 Vreau sa obtin certificatul de mostenitor , am intrebat la 3 notari si fiecare mi-a spus alte acte . Problema este ca pentru a obtine certificatul de ... (vezi toată discuția)
Calitate mostenitor _adi_ _adi_ Va rog daca se poate sa ma ajutati cu o precizare. I. I. si sotia decedeaza. In urma lor raman 7 copii. Sase dintre ei renunta la mostenire in favoarea lui ... (vezi toată discuția)