Stoica Ioana a scris:
Succesiunea a fost deja deschisa....prin moarte.Numai decesul deschide succesiunea.
Acceptarea succesiune poate fi una expresa , nu numai una tacita , implicita , vointa putand fi exprimata in fata oricarui notar public .
Numai dezbaterea succesiunii , iesirea din indiviziune sunt de competenta notarului in a carei raza teritoriala s-a regasit ultimul domiciliu al defunctului .
Daca intampinati probleme in vederea dezbaterii succesiunii pe cale notariala , uzati de procedura contencioasa , sesizand , de data aceasta , judecatoria in a carei raza teritoriala s-a aflat ultimul domiciliu al autorului mostenirii.
Tocmai asta este problema eu nu pot sa dezbat succesiunea mamei cu fratii ei fiindca nu am certificat de mostenitor . Pe de alta parte singurul notar existent in orasul in care a avut ultimul domiciliu mama mea refuza sa ne elibereze acest certificat celor 3 frati daca nu are pamanturile delimitate de Primaria comunei respective . Primaria de acolo nu-mi poate da asa ceva pentru ca nu s-a facut dezbaterea succesiunii in urma decesului bunicii si pamanturile apartin la comun mamei si fratilor ei .
P.S Scuzati ca am folosit termenul de succesiune ca atare de fapt ma refeream la "dezbaterea succesiunii " , asta din cauza ca nu sunt in domeniu dar cunosc diferenta dintre cele doua .