avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

la moarte tatalui ( 1977) nu sa facut succesiune
in 2008 luna noiembrie mama mea a decedat raminind mostenitori 6 frati din care unul locuieste la aceeasi adresa cu a mamei mele;
la moartea mamei ne- am inteles ca el sa introduca actele pentru succesiune dar pina in acest moment nu am primit de la Notariat / judecatorie nici o adresa prin care sa ne cheme la partaj
asupra partajului nu ne am inteles dupa decesul mamei deoarece, pe timpul vietii mama a intocmit niste acte de vinzare cumparare pamint care face parte din succesiune fratelui care locuia cu ea fara a ne intreba si pe noi ceilalti frati.
Ce pot face avind in vedere ca eu locuiesc in PITESTI iar fratele care trebuia sa deschida actiunea de partaj la PIATRA NEAMT avind acelas domiciliu cu a mamei mele nu a facut acest lucru (poate nu are interes)
V-as fi recunoscator daca mi ati spune pasii de urmat pentru a incheia acest partaj
multumesc mult pt un raspuns documentat
Vasile
Cel mai recent răspuns: Vasile MARIAN , Consultant credite si finantari 21:20, 8 Februarie 2010
Sfatul meu este sa deschideti actiune in instanta pentru dezbaterea succesiunii si sa solicitati anularea contractului de vanzare cumparare incheiat intre mama dvs si acel frate pe motivul ca este o donatie deghizata prin care va este afectata rezerva succesorala!
|Succes!
B-)
Potrivit legiioricare dintre mostenitorii legali poate sa deschida succesiunea la notariatul din raza de competenta unde a decedat autorul. Daca nu va intelegeti la notar, atunci trebuie sa porniti un proces in instanta. Va fi lung, cu cheltuieli mari.
ca sa deschid succesiunea cum aflu despre masa succesorala? noi stiam una de la mama fratele care a ramas acolo ne spune alta alta masa succesorala , respectiv unele paminturi vindute sau facute acte de mama - fratelui fara ca noi ceilalti sa stim
unde deschid actiune in instanta pentru dezbaterea succesiunii si deasemeni unde solicit anularea contractului de vanzare cumparare incheiat intre mama si acel frate pe motivul ca este o donatie deghizata prin care ne este afectata rezerva succesorala
in Pitesti unde locuiesc acum sau in Piatra N unde este decedata mama?
multumesc!
buna ziua!
competent este notarul/instanta de la ultimul domiciliu al defunctei-piatra neamt.
puteti merge la primarie sa solicitati anexa 24 din care o sa va rezulte componenta masei succesorale.

Alte discuții în legătură

Cat costa o succesiune , si ce acte trebuiesc ? Dumitra471207 Dumitra471207 Santem , 2 fratii, mostenitori dupa parintii decedati , eu vrea sa fac succesiunea, iar fratele meu nu vrea !Cum procedez an aceasta situatie , se poate face ... (vezi toată discuția)
Formalitati mostenire cocos44 cocos44 Sunt unicul copil al mamei mele care a decedat de curand;mama este proprietara unica a unui apartament. Va rog sa-mi spuneti care sunt formalitatile ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor gabriella1065 gabriella1065 Vreau sa obtin certificatul de mostenitor , am intrebat la 3 notari si fiecare mi-a spus alte acte . Problema este ca pentru a obtine certificatul de ... (vezi toată discuția)