avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

la moarte tatalui ( 1977) nu sa facut succesiune
in 2008 luna noiembrie mama mea a decedat raminind mostenitori 6 frati din care unul locuieste la aceeasi adresa cu a mamei mele;
la moartea mamei ne- am inteles ca el sa introduca actele pentru succesiune dar pina in acest moment nu am primit de la Notariat / judecatorie nici o adresa prin care sa ne cheme la partaj
asupra partajului nu ne am inteles dupa decesul mamei deoarece, pe timpul vietii mama a intocmit niste acte de vinzare cumparare pamint care face parte din succesiune fratelui care locuia cu ea fara a ne intreba si pe noi ceilalti frati.
Ce pot face avind in vedere ca eu locuiesc in PITESTI iar fratele care trebuia sa deschida actiunea de partaj la PIATRA NEAMT avind acelas domiciliu cu a mamei mele nu a facut acest lucru (poate nu are interes)
V-as fi recunoscator daca mi ati spune pasii de urmat pentru a incheia acest partaj
multumesc mult pt un raspuns documentat
Vasile
Cel mai recent răspuns: Vasile MARIAN , Consultant credite si finantari 21:20, 8 Februarie 2010
Anexa 24 este declarativa (se completeaza cu bunurile prevazute in certificatele de atestare fiscala sau actele de proprietate prezentate de mostenitori).
1. Depinde unde sunt situate terenurile. Trebuie sa mergeti la primariile din acele localitati si sa solicitati un certificat de atestare fiscala, pentru dezbaterea succesiunii, in care se trec toate bunurile cu care defuncta dvs. mama a figurat in evidentele acelor institutii;
2. La primaria Piatra Neamt (de la ultimul domiciliu al mamei) solicitati eliberarea Anexei 24 (veti prezenta copie a certificatului de deces al mamei, copii ale actelor de stare civila ale tuturor fratilor, copii certificate de atestare fiscala pentru dovedirea componentei masei succesorale).
3. cu anexa 24, certificatele de atestare fiscala si 2 martori, va prezentati la un notar din Piatra Neamt pentru dezbaterea succesiunii. Acest notar ii va cita pe toti posibilii mostenitori, asa cum i-ati declarat la eliberarea Anexei 24.
4. daca mostenitorii se prezinta si sunt de acord, se dezbate succesiunea. Daca nu, in loc sa urmati pasii de mai sus, introduceti o actiune privind dezbaterea succesiunii, anularea eventualelor contracte de v-c incheiate de mama cu fratele (pe motivul incalcarii rezervei succesorale) si iesirii din indiviziune la judecatoria Piatra Neamt.
Succes!
Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2010
Kyandra, moderator
X-(multumesc mult pentru raspuns) dar cind am venit de la servici am gasit o citatie de la judecatoria Piatra Neam emisa pe 02 02 2010 tin care eu piritul sunt chemat in judecata cu reclamantul frate si cumnata ( sunt trecuti amindoi pe citatie) - pentru fond succesiune- de ce si cumnata?;
mai scrie ca, in caz de neprezentare la judecatoria P. Neamt sa trimit un inscris, judecata urmind a se face in lipsa mea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat costa o succesiune , si ce acte trebuiesc ? Dumitra471207 Dumitra471207 Santem , 2 fratii, mostenitori dupa parintii decedati , eu vrea sa fac succesiunea, iar fratele meu nu vrea !Cum procedez an aceasta situatie , se poate face ... (vezi toată discuția)
Formalitati mostenire cocos44 cocos44 Sunt unicul copil al mamei mele care a decedat de curand;mama este proprietara unica a unui apartament. Va rog sa-mi spuneti care sunt formalitatile ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor gabriella1065 gabriella1065 Vreau sa obtin certificatul de mostenitor , am intrebat la 3 notari si fiecare mi-a spus alte acte . Problema este ca pentru a obtine certificatul de ... (vezi toată discuția)