avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... calitate mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

calitate mostenitor

Va rog daca se poate sa ma ajutati cu o precizare.
I. I. si sotia decedeaza.
In urma lor raman 7 copii.
Sase dintre ei renunta la mostenire in favoarea lui R.
R. nu are mostenitori si moare si el la trei ani dupa decesul parintilor.
Eu sunt copilul(mama a decedat) unuia dintre cei sase frati care au renuntat la mostenire .Pentru a putea rezolva o problema de natura juridica mi se cere sa-mi dovedesc calitatea de mostenitor,dar am auzit ca recunoasterea acestei calitati de mostenitor implica adunarea TUTUROR MOSTENITORILOR si sa merg cu ei la notar. Din cate stiu eu doi dintre fratii lui R. nu au nici un interes sa -si recunoasca aceasta calitate de mostenitori din varii motive.
Sa inteleg ca nu o sa pot niciodata sa mi sa recunoasca calitatea de mostenitor?

Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 10:36, 25 Martie 2011
dar R era casatorit? trebuie sa dezbateti succesiunea dupa unchiul dvs, R. Daca doi dintre fratii celui decedat nu doresc sa vina la notariat pt succesiune atunci nu va ramane decat sa promovati o actiune in instanta pt a va obtine calitatea de mostenitor si a va lua in primire cota dvs de mostenire.
=D>=D>=D>
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2011
aly_yoana, utilizator
Mama dvs. fiind renuntatoare la averea parintilor sai, dvs. nu puteti sa primiti din averea bunicilor, ci numai cota parte ce vi se cuvine din alte bunuri care au apartinut mamei dvs. Pentru ca R nu a avut copii, averea sa urmeaza sa o primeasca rudele colaterale pana la gradul IV inclusiv.
R. nu a fost casatorit NICIODATA
Inteleg ca eu nu pot avea calitate de mostenitor?
dar daca un frate al lui R. doreste aceasta calitate de mostenitor este valabila procedura descrisa de mine(cu toti la notar)?
dvs aveti calitate de mostenitor si veniti la mostenire prin reprezentare.insa ca sa fiti pus in drepturi sa va obtineti partea de mostenire va trebui sa dati in judecata pe ceilalti mostenitori.

Alte discuții în legătură

Succesiune filofteea filofteea Buna ziua, tatal meu a murit in cu 5 ani, mama traieste precum si trei din cei patru coipii ai lor. Fratele meu a murit in urma cu sase luni, are un baiat ... (vezi toată discuția)
Act de acceptare tacita a succesiunii ContSters238389 ContSters238389 As dori sa aflu daca declaratia prin care am declarat ca sint de acord ca sotia supravietuitoare a unchiului meu sa foloseasca cit timp traieste si partea mea ... (vezi toată discuția)
Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)