avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... calitate mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

calitate mostenitor

Va rog daca se poate sa ma ajutati cu o precizare.
I. I. si sotia decedeaza.
In urma lor raman 7 copii.
Sase dintre ei renunta la mostenire in favoarea lui R.
R. nu are mostenitori si moare si el la trei ani dupa decesul parintilor.
Eu sunt copilul(mama a decedat) unuia dintre cei sase frati care au renuntat la mostenire .Pentru a putea rezolva o problema de natura juridica mi se cere sa-mi dovedesc calitatea de mostenitor,dar am auzit ca recunoasterea acestei calitati de mostenitor implica adunarea TUTUROR MOSTENITORILOR si sa merg cu ei la notar. Din cate stiu eu doi dintre fratii lui R. nu au nici un interes sa -si recunoasca aceasta calitate de mostenitori din varii motive.
Sa inteleg ca nu o sa pot niciodata sa mi sa recunoasca calitatea de mostenitor?

Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 10:36, 25 Martie 2011
Va multumesc pentru raspunsuri si mai am o rugaminte, daca se poate.
Daca reusesc sa ii conving pe TOTI unchii mei sa mergem la un notar, trebuie ca acesta sa fie de pe raza unde a avut domicilul unchiul R.?
@_adi_
Parerea mea este ca se poate emite certificat de calitate de mostenitor si daca va prezentati singur la un notar ( din raza ultimului domiciliu al defunctului). Pt ca nu e vorba despre dezbaterea succesiunii, nu va fi nevoie de prezenta tuturor mostenitorilor sau de indicarea bunurilor care compun masa succesorala. Explicati notarului ca solicitati sa se stabileasca doar calitatea de mostenitor.
Nu se pune problema de reprezentare, mama dvs. fiind in viata la decesul unchiului, eventual de retransmitere - mama in viata era mostenitoare a fratelui ei.
@adutescu
Raspunsul dumneavoastra i-mi da o unda de speranta.
Sper sa gasesc notarul care sa inteleaga situatia si sa i-mi emita acel certficat.
Multumesc.
...pai dumneavoastra nu aveti calitate de mostenitor fata de r ci mama dumneavoastra a avut calitatea de sora...pe r il mosteniti prin retransmitere adica bunurile lui trec la frati iar partea mamei trece la dumneavoastra...calitatea de mostenitor a lui r o are doar mama dvs cu ceilalti...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune filofteea filofteea Buna ziua, tatal meu a murit in cu 5 ani, mama traieste precum si trei din cei patru coipii ai lor. Fratele meu a murit in urma cu sase luni, are un baiat ... (vezi toată discuția)
Act de acceptare tacita a succesiunii ContSters238389 ContSters238389 As dori sa aflu daca declaratia prin care am declarat ca sint de acord ca sotia supravietuitoare a unchiului meu sa foloseasca cit timp traieste si partea mea ... (vezi toată discuția)
Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)