avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... calitate mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

calitate mostenitor

Va rog daca se poate sa ma ajutati cu o precizare.
I. I. si sotia decedeaza.
In urma lor raman 7 copii.
Sase dintre ei renunta la mostenire in favoarea lui R.
R. nu are mostenitori si moare si el la trei ani dupa decesul parintilor.
Eu sunt copilul(mama a decedat) unuia dintre cei sase frati care au renuntat la mostenire .Pentru a putea rezolva o problema de natura juridica mi se cere sa-mi dovedesc calitatea de mostenitor,dar am auzit ca recunoasterea acestei calitati de mostenitor implica adunarea TUTUROR MOSTENITORILOR si sa merg cu ei la notar. Din cate stiu eu doi dintre fratii lui R. nu au nici un interes sa -si recunoasca aceasta calitate de mostenitori din varii motive.
Sa inteleg ca nu o sa pot niciodata sa mi sa recunoasca calitatea de mostenitor?

Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 10:36, 25 Martie 2011
Fcam domnul chiar are calitate de mostenitor, in calitate de nepot.Mama dansului a renuntat la mostenire, iar domnul nu avea drept, daca R avea sotie si copii, insa R nu avea.

E simplu ceilalti frati au renuntat la mostenirea parintilor in favoarea fratelui lor, astfel R a devenit proprietarul unui bun.
Insa aici nu mai este vorba de mostenirea ramasa de la parinti, pentru ca aceasta mostenire s-a transformat in bunul fratelui decedat, pe langa care s-au mai adaugat si alte bunuri, astfel acestea sunt mostenite de catre fratii sai si domnul Adi.Fratii lui R au renuntat la mostenirea parintilor, nicidecum la acea data nu au zis : daca moare R nu avem pretentie la mostenirea lui.

Domnule Adi cat este de cand a murit? Deschideti succesiunea.
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2011
aly_yoana, utilizator
Nu succesiunea este tinta mea ci acel certificat care sa-mi ateste calitatea de mostenitor deoarece i-mi este indispensabil intr-o problema juridica in care i-mi este contestata aceasta calitate.
R.a murit in 1994.
@_adi_
In ce an a decedat mama dvs.?
Dvs. doriti calitate de mostenitor fata de bunici sau fata de R?
Mama a murt in 2003 si am facut succesiunea dupa ea, eu devenind unic mostenitor.
Calitate de mostenitor dupa R.
Urmati sfatul lui athe si introduceti actiune in instanta pt stabilirea calitatii de mostenitor.

Alte discuții în legătură

Succesiune filofteea filofteea Buna ziua, tatal meu a murit in cu 5 ani, mama traieste precum si trei din cei patru coipii ai lor. Fratele meu a murit in urma cu sase luni, are un baiat ... (vezi toată discuția)
Act de acceptare tacita a succesiunii ContSters238389 ContSters238389 As dori sa aflu daca declaratia prin care am declarat ca sint de acord ca sotia supravietuitoare a unchiului meu sa foloseasca cit timp traieste si partea mea ... (vezi toată discuția)
Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)