avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua,

tatal meu a murit in cu 5 ani, mama traieste precum si trei din cei patru coipii ai lor. Fratele meu a murit in urma cu sase luni, are un baiat de 26 de ani. Cei trei frati dorim sa facem masa succesorala dupa tata. Care sunt primii pasi de facut ? Care este cota parte a fiecaruia ? Mama poate renunta la partea ei pentru copii>?

multumesc
Cel mai recent răspuns: filofteea , utilizator 15:27, 5 Septembrie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
@av-Sfabu-Andra. Copilul fratelui decedat NU VA VENI PRIN REPREZENTARE. Va veni prin retransmitere si daca fratele decedat are si sotie supravietuitoare , cota parte din mostenire a fratelui decedat se va imparti prin retransmitere copilului si sotului supravituitor al fratelui decedat.
Reprezentarea opereaza daca descendentul a decedat inaintea autorului succesiunii (parinte), altfel, ca in aceasta speta, opereaza retransmiterea.
Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2016
ContSters338589, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Av-SfabuAndra a scris:

@Joha - asa este, nu opereaza reprezentarea, pt ca nu e predecedat. Nu am retinut acest aspect din relatarea spetei.

in cazul in care unul din mostenitori nu doreste sa-si plateasca partea ptr. notar, sau nu se prezinta la data convocata, mai mult, nici nu vrea sa se prezinte, atunci ce se intampla????
se suspenda dosarul la notar si va trimite in instanta.

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa decesul fratelui parabolan parabolan Buna ziua, Ma intereseaza modalitatea de impartire a bunurilor in urmatoarea situatie: Suntem 3 frati, mai traieste doar mama, in urma cu o luna a murit ... (vezi toată discuția)
Calitate mostenitor _adi_ _adi_ Va rog daca se poate sa ma ajutati cu o precizare. I. I. si sotia decedeaza. In urma lor raman 7 copii. Sase dintre ei renunta la mostenire in favoarea lui ... (vezi toată discuția)
Casa parinteasca luiza44 luiza44 sunt un pachet de nervi am umblat din notar in notar si fiecare are varianta lui....... va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea problema, tata a ... (vezi toată discuția)