avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la mostenire

Buna ziua, doresc sa fac o declaratie de renuntare la mostenire la notar, in cazul meu pentru a evita mostenirea unor datorii foarte mari din partea parintilor. Nu am inteles exact daca aceasta declaratie se face inainte sau dupa deces sau cum as putea proceda, orice informatie mi-ar fi de mare ajutor. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 11:32, 11 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ca sa renuntati la mostenire, trebuie sa aveti la ce mostenire sa renuntati, iar de mostenire puteti discuta doar daca parintii sunt decedati, acum nu aveti la ce renunta.
Imi puteti da mai multe informatii, va rog? Trebuie sa fac si altceva pe langa declaratia de renuntare?
Nimic.
Mergeți la orice birou notarial cu actul de identitate, certificatul de deces, certificatul dvs de naștere și căsătorie și dati declarație de renunțare.
Declarația se va depune la dosarul succesoral, cand se va dezbate succesiunea.
Nu, Nu am inteles, parintii sunt decedati ? ambii? Daca da, cand au decedat ?
Nu, nu sunt decedati (sunt divortati iar tata este recasatorit), nu eram sigura ce este succesiunea, daca este obligatorie si daca trebuie facuta de catre mine.

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire F1987 F1987 Care este termenul prevazut de lege in care pot sa-mi revendic un imobil ca mostenire ? (vezi toată discuția)
Mostenire andrei120819 andrei120819 Daca 2 frati au deschis succesiunea pentru o casa iar unul dintre ei a renuntat la mostenire mai trebuie sa renunte si in cazul mostenirii unei suprafete de ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunica gina taban gina taban Buna ziua,bunica a avut 2 copii,ea a decedat,unul din fii a decedat si acesta din urma are 3 copii.Fiul decedat a avut o garsoniera la care 2 din copii au ... (vezi toată discuția)