avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune bunica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune bunica

Buna ziua,bunica a avut 2 copii,ea a decedat,unul din fii a decedat si acesta din urma are 3 copii.Fiul decedat a avut o garsoniera la care 2 din copii au renuntat in favoarea celui de-al treilea cu procuri de renuntare,decidupa fiul decedat s-a dezbatut succesiunea?eu sunt unul din copiii decedatului si as vrea sa deschid succesiune dupa bunica,imi mai trebuie ceva dupa tata inafara de certificatul de deces?
Cel mai recent răspuns: gina taban , utilizator 15:52, 7 Iunie 2018
Recititi actele.
Nu exista "procuri de renuntare" (poate declaratii de renuntare)
Nu exista "in favoarea" (poate din 3, 2 au dat declaratii de renuntare si ca efect al acestora, a ramas un singur mostenitor). Dar cu siguranta nu scrie "renunt la garsoniera in favoarea fratelui meu".
Nu exista "renunt la garsoniera", ci renunt la succesiune (succesiune care include TOT). Adica nu se poate renunta la o mostenire doar in parte. Fie renunt la toate bunurile, fie raman mostenitor pe tot.
O procedura succesorala se finalizeaza prin eliberarea unui certificat de mostenitor.
Daca nu il aveti, inseamna ca nu a fost dezbatuta mostenirea.
Cand a murit tatal dvs? Inaintea bunicii sau dupa?
multumesc mult pt raspunsuri,da aveti dreptate noi cei doi frati am mers la notar si am dat declaratii de renuntare,iar sora noastra a primit certificat de mostenitor pt garsoniera,atat stiu.Dar tatal nostru care a murit dupa bunica,a locuit in alt judet si stiu ca nu au fost nevoie de alte acte privind proprietatea bunicii.
Nu, pentru ca sunt succesiuni diferite.
Inteleg ca ati dezbatut deja succesiunea dupa tata (pe garsoniera) si a ramas unic mostenitor unul din cei trei copii.
Acum, ar trebui dezbatuta succesiunea dupa bunica, mostenitori fiind cei 2 copii ai acesteia, inclusiv tatal dvs, care era in viata cand a decedat bunica.
Dupa ce obtineti certificatul de mostenitor dupa bunica, ar trebui sa reveniti la biroul notarial unde ati dezbatut succesiunea dupa tatal dvs si sa solictati un supliment la certificatul de mostenitor.
Practic trebuie sa suplimentati masa succesorala dupa tata si sa "adaugati" la garsoniera si cota de 1/2 mostenita de tata, de la bunica.
Declaratiile de renuntare ale fratilor vizeaza si aceasta cota de 1/2, astfel incat mostenitor va fi tot acelasi copil din certificatul initial.
Buna ziua,
Deschiderea succesiunii de pe urma bunicii si bunicului (daca e si el decedat) se poate face de oricare mostenitor.
Masa succesorala, daca si bunicul e decedat, se imparte in 2 parti EGALE
O parte pentru fiul in viata si cealalta parte se imparte, dupa regulile dezbaterilor succesorale intre mostenitorii fiului decedat.
Daca dupa fiul decedat nu s-a dezbtut succesiunea (dezbaterea nu inseamna doar renuntarea unora dintre mostenitori ci DEZBATEREA in sine cu emiterea unui certificat de mostenitor sau a unei sentinte judecatoresti care sa o substituie) mostenitorii vin la mostenirea bunicii prin reprezentare si bunul se imparte dupa regulile generale.
Am inteles.Succesiunea dupa bunica o pot deschide eu ca nepoata,dar nefiind eu cea care detin certificatul de mostenitor al garsonierei de la tata sau are dreptul doar sora mea?in acest caz ma poate imputernici pe mine deoarece eu locuiesc in judetul unde a trait bunica,iar fratii mei in alt judet,unde au locuit parintii nostri.Daca pot deschide eu succesiunea o pot face fara fratele tatalui si mai ales fara niciun act,doar certificatul de deces cred ca se poate cere de la primarie duplicat.Va multumesc enorm pt amabilitatea dvs.

Alte discuții în legătură

Dezbaterea succesiunii după bunicii din partea tatălui (decedat și el) în instanță. cum pot intra în posesia moștenirii? mariancristielena mariancristielena Buna ziua ,de 4 ani de zile exista un proces pe rol la judecatoria sect .2,pt dezbaterea succesiuni, tatal meu a fost chemat in instanta de un cumnat , sotul ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire giovi_mik giovi_mik buna ziua.in legatura cu dezbaterea de mostenire:acum o luna si jumatate mi-a decedat tatal,nu am fct dezbaterea;la doua saptamani dupa decesul tatalui,a ... (vezi toată discuția)
Drept la un bun renuntat,succesiune nicole852107 nicole852107 Buna seara,am mai pus o intrebare de genul acesta,dar raspunsurile au fost diferite,asa caci sunt in ceata :(.problema sta asa...sora mea a facut act de ... (vezi toată discuția)