avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune bunica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune bunica

Buna ziua,bunica a avut 2 copii,ea a decedat,unul din fii a decedat si acesta din urma are 3 copii.Fiul decedat a avut o garsoniera la care 2 din copii au renuntat in favoarea celui de-al treilea cu procuri de renuntare,decidupa fiul decedat s-a dezbatut succesiunea?eu sunt unul din copiii decedatului si as vrea sa deschid succesiune dupa bunica,imi mai trebuie ceva dupa tata inafara de certificatul de deces?
Cel mai recent răspuns: gina taban , utilizator 15:52, 7 Iunie 2018
Buna ziua,
Puteti sa solicitati si dumneavoastra dezbaterea succesiunii aratand ca de pe urma tatalui exista dezbatuta succesiunea si o copie o puteti gasi la camera notarilor publici.
Multumesc mult,eu ca nepoata a bunicii care nu a fost casatorita,deci nu am avut bunic,pot dezbate succesiunea fara titlul de proprietate sau alte acte doveditoare in legatura cu proprietatea bunicii,actele cred ca le are unchiul meu cu care nu tinem legatura si el se ocupa de bunurile bunicii.
acum am vb cu sora mea si zice ca are act de vanzare cumparare pe garsoniera
Renuntarea vizeaza intreaga succesiune, este totala.

Cotele -parti din dreptul de proprietate, odata definite, pot fi transmise , cu titlu gratuit sau oneros.

Insa pentru a opera aceasta transmisiune este necesara dezbaterea succesorala.

Imparteala nu este obligatorie.

Cadastrul si intabularea sunt necesare in cazul transferului dreptului de proprietate.

Orice pact asupra unei succesiuni nedeschise este lovit de nulitate absoluta.

Dezbatarea succesorala reprezinta operatiunea ce survine dupa deces, de la data deschiderii succesiunii, stabilindu-se calitatea de succesor, cotele -parti din dreptul de proprietate, precum si bunurile cuprinse in masa partajabila.

Aceasta se realizeaza prin buna invoiala, cand exista un acord intre comostenitori, ori in cazul in care exista divergente, in fata instantei de judecata(judecatoria in a carei raza teritoriala s-a situat ultimul domiciliu al defunctului ).


Succes.

Posibil sa se fi dezbatut succesiunea dupa tatal meu si apoi sa se fi facut vanzare cumparare,eu cu ce trebuie sa ma prezint la deschiderea succesiunii dupa bunica,ca automat certificatul de mostenitor nu mai e daca garsoniera a fost vanduta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea succesiunii după bunicii din partea tatălui (decedat și el) în instanță. cum pot intra în posesia moștenirii? mariancristielena mariancristielena Buna ziua ,de 4 ani de zile exista un proces pe rol la judecatoria sect .2,pt dezbaterea succesiuni, tatal meu a fost chemat in instanta de un cumnat , sotul ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire giovi_mik giovi_mik buna ziua.in legatura cu dezbaterea de mostenire:acum o luna si jumatate mi-a decedat tatal,nu am fct dezbaterea;la doua saptamani dupa decesul tatalui,a ... (vezi toată discuția)
Drept la un bun renuntat,succesiune nicole852107 nicole852107 Buna seara,am mai pus o intrebare de genul acesta,dar raspunsurile au fost diferite,asa caci sunt in ceata :(.problema sta asa...sora mea a facut act de ... (vezi toată discuția)