Va multumesc mult pentru raspuns.
Ramine totusi intrebarea, la concret, ce am de facut eu ?
Sa merg la un notar ? Care sa depuna din nou actele la ANCPI si sa solicite refacerea CF?
Sa iau o declaratie de la vinzator, in speranta ca il mai gasesc ?
Este suficient la Cartea Funciara, prezentarea unui extras de cont de la banca care dovedeste virarea banilor ?
Multumesc anticipat.
Cu stima.
Am achizitionat un apartament cu imprumut de la banca si restul fonduri personale.
La semnarea contractului de V-C, care a avut loc la banca in prezenta notarului, s-a executat si transferul fondurilor personale catre Vinzator. S-a semnat contractul de V-C. Urmind ca transferul banilor din imprumut din partea bancii sa se efectueze, in urmatoarele 2-3 zile.
Ca urmare in extrasul de carte funciara atasat la contractul de V-C s-a trecut:
- intabularea dreptului de proprietate al cumparatorului,
- intabularea ipotecii in favoarea bancii,
- dreptul vinzatorului asupra sumei ce urma sa o transfere banca (deoarece la acel moment banca nu transferase banii).
Contractul s-a semnat.
Dupa aproximativ 3-5 zile, nu retin exact, banca a virat la rindul ei restul de bani (respectiv imprumutul).
Am intrat in proprietatea apartamentului, platim de aproximativ 3 ani.
Intrebarea este:
Ce avem de facut, sau unde a fost gresala, pentru a elimina dreptul Vinzatorului asupra sumei virate de banca, mentionat in Extrasul de carte funciara.
Mentionez ca am realizat aceasta eroare, in urma cu putin timp.
In concluzie, desi s-au virat toti banii, si avem dovada (ulterioara) din extrasul de cont ca banii din imprumut au fost virati de banca catre Vinzator, ulterior semnarii contractului, in extrasul de C-F Vinzatorul are drept asupra acestei sume de bani.
Va multumesc anticipat pentru propuneri, solutii.
Cu stima.