avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Activitate Mateita

Activitate Mateita

Răspuns la discuția Concediu de odihna ( Privat )
Din ce deduc eu din raspunsul dumneavoastra situatia este cam asa . Intr-un fel sau altul sunt obligat sa iau 10 zile consecutive intr-un an, dar celelalte 11 le pot lua fractionat, 3 zile 5 zile , 2 zile ... etc !
Corect ?
Buna ziua, am si eu o intrebare in ceea ce priveste concediul de odihna in cadrul unei companii private .
Am fost informati de patron, ca minimul zilelor de concediu care se pot acorda este de 10 zile .
Intrebarea mea este urmatoarea :
Daca eu am nevoie de 2-3 zile de concediu, sunt obligat sa imi iau 10 zile, pentru ca sunt lucruri care le pot rezolva in doua zile , de ce sa stric concediul daca mie imi trebuiesc decat 2 zile ?

Este legal sa mi se acorde 2 zile de concediu ? sau mai bine zis , este ilegal sa imi interzica sa imi iau 2 zile de concediu ?

Multumesc .
Buna ziua!Eu lucrez ca psiholog scolar la un afterschool. Contractul meu este intocmit pe o perioada determinata de pe 16 septembrie pana pe 19 iulie. Muncesc aici din 2011, dar in aceste conditii. Nu am muncit decat aici. Doresc sa stiu daca beneficiez de indemnizatie !Multumesc
Discuție Mostenire Casa
Buna ziua,
Am un teren de 1000 mp cu casa construita in anul 1936 de la bunici.Bunicul a murit in 1936 iar bunica in 1963.Au ramas 7 mostenitori care toti sunt decedati, ramanand urmasii lor. Tatal meu a fost cel mai mic dintre frati si a locuit acolo de cand s-a construit casa . Pana in anul 1975 la aceeasi adresa a locuit si o sora a tatalui meu. Din anul 1975 tatal meu a platit impozitul pentru el si pentru sora lui. Mentionez ca nu avenit nimeni sa ceara vreun drept acolo.
Noi la ora actuala nu putem sa facem absolut nimic pentru ca nu avem act de mostenitor nici macar pe numele tatalui meu care de fapt a si decedat.
In cazul acesta pot optine acte de proprietate prin uzu capiune?
Multumesc.