avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna ( Privat )
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna ( Privat )

Buna ziua, am si eu o intrebare in ceea ce priveste concediul de odihna in cadrul unei companii private .
Am fost informati de patron, ca minimul zilelor de concediu care se pot acorda este de 10 zile .
Intrebarea mea este urmatoarea :
Daca eu am nevoie de 2-3 zile de concediu, sunt obligat sa imi iau 10 zile, pentru ca sunt lucruri care le pot rezolva in doua zile , de ce sa stric concediul daca mie imi trebuiesc decat 2 zile ?

Este legal sa mi se acorde 2 zile de concediu ? sau mai bine zis , este ilegal sa imi interzica sa imi iau 2 zile de concediu ?

Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:24, 30 Iunie 2016
Potrivit art.148 alin.5 C.mun., in cazul in care programarea concediilor se face fractionat, angajatorul este obligat sa stabileasca programarea astfel incat fiecare salariat sa efectueze intr-un an calendaristic cel putin 10 zile lucratoare de concediu neintrerupt.


Este legal sa mi se acorde 2 zile de concediu ? sau mai bine zis , este ilegal sa imi interzica sa imi iau 2 zile de concediu ?


Este legal sa vi se aprobe si 2 zile de conecdiu de odihna ....Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.
Din ce deduc eu din raspunsul dumneavoastra situatia este cam asa . Intr-un fel sau altul sunt obligat sa iau 10 zile consecutive intr-un an, dar celelalte 11 le pot lua fractionat, 3 zile 5 zile , 2 zile ... etc !
Corect ?
Este corect ... ati inteles destul de bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile de concediu limitate Eastboy Eastboy As avea si eu nevoie de ajutor. Angajatorul are dreptul sa-ti limiteze zilele de concediu? Spre exemplu eu am solicitat 8 zile de concediu si mi s-a comunicat ... (vezi toată discuția)
Obligare angajat la 2 zile de concediu pe luna alex_stan alex_stan Buna ziua, Angajatorul vrea sa ma oblige sa imi iau 2 zile de concediu in fiecare luna, la alegerea mea datele, dar obligatoriu in fiecare luna. Eu imi ... (vezi toată discuția)
Angajatorul ma obliga la co cum vrea el...pe hartie...are voie? Miha284 Miha284 Eu lucrez intr-o sapt Marti-Miercuri cate 10 ore, Sam-Dum cate 12 ore iar in urmatoarea sapt. doar Joi-Vineri cate 10 ore. Eu mi-am luat 4 zile de concediu in ... (vezi toată discuția)