avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul ma obliga la CO cum vrea el...pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul ma obliga la CO cum vrea el...pe hartie...are voie?

Eu lucrez intr-o sapt Marti-Miercuri cate 10 ore, Sam-Dum cate 12 ore iar in urmatoarea sapt. doar Joi-Vineri cate 10 ore. Eu mi-am luat 4 zile de concediu in sapt in care lucram 4 zile...angajatorul mi-a spus ca pe hartie imi trebuie minim 10 zile si ca oricum nu pot sa imi iau concediu doar pe tura mea, ca mi se calculeaza concediu si pe zilele cand eu defapt sunt libera oricum. Care este realitatea?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:44, 24 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. In cazul in care programarea concediilor se face fractionat, angajatorul este obligat sa stabileasca programarea astfel incat fiecare salariat sa efectueze intr-un an calendaristic cel putin 10 zile lucratoare de concediu neintrerupt.

2. Art.144 C.mun.
...
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

Obligarea de catre angajator a efectuarii perioadei de CO programate sau neprogramate intr-o anumita perioada, in opinia mea , este un abuz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligare angajat la 2 zile de concediu pe luna alex_stan alex_stan Buna ziua, Angajatorul vrea sa ma oblige sa imi iau 2 zile de concediu in fiecare luna, la alegerea mea datele, dar obligatoriu in fiecare luna. Eu imi ... (vezi toată discuția)
Concediu munca zinsi zinsi Buna ziua! Cine stabileste datile de concediu de odihna? Angajatorul poate decide zilele de concediu fara aprobarea salariatului? Daca acest anagajator ... (vezi toată discuția)
Concediu in ture Like me Like me Buna ziua! Am si eu o intrebare: lucrez la o firma in ture 2 zile cu 2 zile. Atunci cand ne pun sa luam concediu, ne pun sa luam din prima zi libera si sa ... (vezi toată discuția)