avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu munca

Buna ziua!

Cine stabileste datile de concediu de odihna?
Angajatorul poate decide zilele de concediu fara aprobarea salariatului? Daca acest anagajator vrea sa programeze zilele de concediu ramase in timpul saptamanii - miercuri si joi..etc fara a acorda zilele de luni si de vineri libere, se poate contraataca aceasta decizie?

Daca ni s-a spus ca daca salariatul va refuza datile programate, angajatorul poate decide in locul salariatului , este adevarat?

Ce solutii am ?

Mentionez ca lucrez tura 2, incepand cu ora 18:00 pana in ora 2:30 .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 21 Iunie 2017
1. Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective de munca aplicabile.
Durata minima a Co este de20 zile lucratoare pe an calendaristic.

2. Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale. Programarea se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator.

3. Art.144 C.mun.
...
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

Angajatorul nu poate obliga un salariat sa-si efectueze CO programat sau neprogramat intr-o anumita perioada stabilita numai de catre el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , 1 . ma poate forta un angajator sa imi iau concediu ... Teddy71 Teddy71 Buna ziua , 1 . Ma poate forta un angajator sa imi iau concediu de odihna in ce perioada decide el ? 2. La cate zile de concedu pe an am dreptul , ... (vezi toată discuția)
Durata si perioada concediului de odihna 666ate 666ate Buna,as dori raspuns la:1) Cum se calculeaza zilele de c.o. pe luna/an,avand in vedere ca am vechime totala in domeniu cam 25 de ani,dar lucrez aici din 13. ... (vezi toată discuția)
Durata concediu de odihna anual miha2766 miha2766 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema legata de acordarea concediului de odihna. Un angajat are dreptul la 23 zile de CO anual conform ... (vezi toată discuția)