avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligare angajat la 2 zile de concediu pe luna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligare angajat la 2 zile de concediu pe luna

Buna ziua,

Angajatorul vrea sa ma oblige sa imi iau 2 zile de concediu in fiecare luna, la alegerea mea datele, dar obligatoriu in fiecare luna.

Eu imi programez concediu pt 2019 in mod corect, din anul curent 2018.

Aceasta obligatie de a-mi lua in fiecare luna cateva zile de concediu este abuz? Pot sa ma adresez Inspectorului Muncii pt a raporta abuzul?


Multumesc,
Alexandru Stan
Cel mai recent răspuns: alex_stan , utilizator 16:10, 18 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform art 148 din Codul Muncii :
"(5) In cazul in care programarea concediilor se face fractionat, angajatorul este obligat sa stabileasca programarea astfel incat fiecare salariat sa efectueze intr-un an calendaristic cel putin 10 zile lucratoare de concediu neintrerupt."
Parerea mea este ca angajatorul greseste.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art.144 C.mun.
...
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

Obligarea de catre angajator a efectuarii perioadei de CO programate sau neprogramate intr-o anumita perioada, in opinia mea , este un abuz.
Va multumesc pt raspuns! Eu imi programez un concediu de 10 zile, neintrerupt, cf Codului Muncii. Si pe langa acestea sunt obligat la cateva zile sa le iau lunar. Pt a nu se acumula prea multe zile ramase neluate pana la final de an. Este un articol, sau ceva concret in baza caruia pot sa port o discutie cu angajatorul sa inteleaga abuzul pe care il face? Sau sa ma adresez Inspectorului Muncii?
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2018
alex_stan, utilizator
Art.144 C.mun.
...
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.
Va multumesc frumos! Sper sa ajung la o intelegere amiabila, e totusi vorba de o banca internationala. Nu una foarte buna totusi.
Sarbatori fericite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul ma obliga la co cum vrea el...pe hartie...are voie? Miha284 Miha284 Eu lucrez intr-o sapt Marti-Miercuri cate 10 ore, Sam-Dum cate 12 ore iar in urmatoarea sapt. doar Joi-Vineri cate 10 ore. Eu mi-am luat 4 zile de concediu in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori să știu dacă angajatorul are dreptul să ... EllyElena EllyElena Bună ziua. As dori să știu dacă angajatorul are dreptul să oblige salariatul să-și ia concediu de odihnă fără acordul acestuia . Mai precis , în ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Iulian ilie Iulian ilie Bunaziua! As dori sa stiu daca angajatorul ma poate obliga sa imi iau toate zilele de concediu de odihna numai in perioada cand vrea..fara drept sa pot lua si ... (vezi toată discuția)