avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua. As dori să știu dacă angajatorul are ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua. As dori să știu dacă angajatorul are dreptul să ...

Bună ziua. As dori să știu dacă angajatorul are dreptul să oblige salariatul să-și ia concediu de odihnă fără acordul acestuia .
Mai precis , în instituția în care lucrez suntem obligați să ne luăm concediu de odihnă anual fracționat in fiecare lună .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:26, 20 Februarie 2021
Art.144 C.mun.
...
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

Obligarea de catre angajator a efectuarii perioadei de CO programate sau neprogramate intr-o anumita perioada, in opinia mea, este un abuz .
Ce soluții are angajatul in aceste condiții ?
Poate sesiza ITM-ul

sau

poate apela la un mediator ori consultant extern specializat în legislația muncii pentru soluționarea amiabilă a conflictului individual de muncă

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligare angajat la 2 zile de concediu pe luna alex_stan alex_stan Buna ziua, Angajatorul vrea sa ma oblige sa imi iau 2 zile de concediu in fiecare luna, la alegerea mea datele, dar obligatoriu in fiecare luna. Eu imi ... (vezi toată discuția)
Lucrez la o cofetarie iar concediul nu il putem lua cand vrem ... Isabela30 Isabela30 Lucrez la o cofetarie iar concediul nu il putem lua cand vrem noi il luam cand vrea sefa cand decide sa inchida locatia nu mi se pare normal (vezi toată discuția)
Concediu Gianinaionela Gianinaionela Ma poate obliga angajatorul sa imi iau concediu de odihna in perioada aleasa de el,fara sa ma intrebe si pe mine?! (vezi toată discuția)