avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile de concediu limitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile de concediu limitate

As avea si eu nevoie de ajutor. Angajatorul are dreptul sa-ti limiteze zilele de concediu? Spre exemplu eu am solicitat 8 zile de concediu si mi s-a comunicat ca se pot acorda maxim 5. As dori sa stiu daca e legal sau se poate ataca aceasta decizie. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:42, 17 Februarie 2016
Codul muncii
Art. 144. [intangibilitatea dreptului la concediu de odihna]
(1) Dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor.
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

Deci, nu are dreptul sa va limiteze durata concediului de odihna, mai mult are obligatia sa va asigure 10 zile de Co consecutive intr-un an calendaristic

Art. 148. [programarea concediului de odihna]
(5) In cazul in care programarea concediilor se face fractionat, angajatorul este obligat sa stabileasca programarea astfel incat fiecare salariat sa efectueze intr-un an calendaristic cel putin 10 zile lucratoare de concediu neintrerupt.
O puteti ataca in instanta decizia angajatorului de a va limita durata CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligare angajat la 2 zile de concediu pe luna alex_stan alex_stan Buna ziua, Angajatorul vrea sa ma oblige sa imi iau 2 zile de concediu in fiecare luna, la alegerea mea datele, dar obligatoriu in fiecare luna. Eu imi ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna goplanet goplanet Am achizitionat bilet pentru anul viitor, planificarea concediilor nu s-a facut inca pentru 2013. Firma se va muta in alta cladire la anul. Mi se poate refuza ... (vezi toată discuția)
Angajatorul ma obliga la co cum vrea el...pe hartie...are voie? Miha284 Miha284 Eu lucrez intr-o sapt Marti-Miercuri cate 10 ore, Sam-Dum cate 12 ore iar in urmatoarea sapt. doar Joi-Vineri cate 10 ore. Eu mi-am luat 4 zile de concediu in ... (vezi toată discuția)