As avea si eu nevoie de ajutor. Angajatorul are dreptul sa-ti limiteze zilele de concediu? Spre exemplu eu am solicitat 8 zile de concediu si mi s-a comunicat ca se pot acorda maxim 5. As dori sa stiu daca e legal sau se poate ataca aceasta decizie. Multumesc
Codul muncii
Art. 144. [intangibilitatea dreptului la concediu de odihna]
(1) Dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor.
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.
Deci, nu are dreptul sa va limiteze durata concediului de odihna, mai mult are obligatia sa va asigure 10 zile de Co consecutive intr-un an calendaristic
Art. 148. [programarea concediului de odihna]
(5) In cazul in care programarea concediilor se face fractionat, angajatorul este obligat sa stabileasca programarea astfel incat fiecare salariat sa efectueze intr-un an calendaristic cel putin 10 zile lucratoare de concediu neintrerupt.
Concediu de odihna
goplanet
Am achizitionat bilet pentru anul viitor, planificarea concediilor nu s-a facut inca pentru 2013. Firma se va muta in alta cladire la anul. Mi se poate refuza ... (vezi toată discuția)