avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

Am achizitionat bilet pentru anul viitor, planificarea concediilor nu s-a facut inca pentru 2013. Firma se va muta in alta cladire la anul. Mi se poate refuza o parte din concediu de odihna daca perioada in care se va efectua mutarea coincide in caz ca vor apela la angajati sa efectueze mutarea?
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 12:11, 16 Octombrie 2012
Vedeti art. 148 alin. 5 din Codul muncii:

In cazul in care programarea concediilor se face fractionat, angajatorul este obligat sa stabileasca programarea astfel incat fiecare salariat sa efectueze intr-un an calendaristic cel putin 10 zile lucratoare de concediu neintrerupt.

si art. 151 alin. 2:

Angajatorul poate rechema salariatul din concediul de odihna in caz de forta majora sau pentru interese urgente care impun prezenta salariatului la locul de munca. In acest caz angajatorul are obligatia de a suporta toate cheltuielile salariatului si ale familiei sale, necesare in vederea revenirii la locul de munca, precum si eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a intreruperii concediului de odihna.

Parerea mea este ca va poate refuza efectuarea CO in perioada aleasa de dvs. desi art. 144 alin. 2 din acelasi act spune ca: Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

In functie de relatia dvs. cu angajatorul, puteti contesta in instanta limitarea efectuarii CO in perioada aleasa de dvs. desi nu stiu ce sanse de castig puteti avea.
Ultima modificare: Marți, 16 Octombrie 2012
Dragos Stefan, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna impus de patron Carmen-Paula Carmen-Paula buna ziua!!! as dori si eu o lamurire privind concediu de odihna!!la noi la munca patronul ne-a trimis o schema cu mai multe luni in care nu se pot lua ... (vezi toată discuția)
Co de odihna refuzat de angajator madalina_oprea madalina_oprea Buna ziua! La inceputul anului mi-am programat concediu in perioada Pastelui 2 saptamani(programarea colective la niv.unitatii) Mi-am luat bilete pt o ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna este obligatoriu ? MirceaIulian MirceaIulian Buna ziua ! As vrea sa stiu daca esti obligat sa-ti iei concediu. Stiu ca angajatorul este obligat de lege sa-ti dea concediu sau, in anumite situatii, ... (vezi toată discuția)