cu numele de fata.Si in certificatele romanesti tot numele de fata am.Totul sa rezolvat cu sentinta de divort cu care la orice ora pot dovedi ca sunt aceeasi persoana.Am incercat sa fac ce mi ati zis,adica sa mi schimb numele in certificatele spaniole dar cererea mi a fost respinsa.Cum trebuia sa procedez in cazul asta?
În situaţia în care, la depunerea cererii de transcriere, se constată că au intervenit modificări la numele şi/sau prenumele titularului actului, faţă de documentele ce însoţesc cererea de transcriere, se solicit documente necesare clarificării neconcordanţelor.
În situaţia în care se stabileşte că în certificatul eliberat de autorităţile străine au fost înscrise date care nu concordă cu cele înscrise în registrele de stare civilă române, transcrierea se va face după îndreptarea erorilor de către autorităţile străine emitente. ..........Eu am ca dovada sentinta de divort,si nu mi vine sa cred ca e chiar asa mare problema.Ati reusit sa ma speriati din nou.
nu avem de unde sa stim cum se face in Spania rectificarea certificatelor pe care le au acum copiii dvs. - certificate constatatoare ale nasterii sau certificate de nastere spaniole.
Din cate stiu eu rectificarea certificatelor de nastere nu se face nici in romania,doar in cazuri bine motivate.Daca la nastere mama poarta numele de fata,chiar si dupa casatorie,in certificatul de nastere mama va figura pe numele ei de fata.Daca certificatele s ar rectifica ,ar insemna ca si in certificatul de nastere al copilului din casatoria anterioara ar trebui sa mi schimb numele dupa divort.
eu cred ca nu intelegeti intrebarea.Nu stau in romania,sunt plecata in spania de 5 ani.Copii sau nascut aici ,dupa ce sa pronuntat divortul.Numele nu mi am schimbat,si acum inca il am pe cel al fostului sot.In certificatele din spania la tata figureaza numele tatalui lor,iar la mama eu cu numele fostului sot.Acum vreau sa plec in tara sa mi schimb numele,ceeace pana acum nu am putut,pentruca trebuia sa mi schimb si adresa,dar nu am avut unde ca nu am pe nimeni in romania,Dupa scimbarea numelui meu,pot sa fac certificatele romanesti copiilor,daca eu in certificatul din spania figurez pe numele fostului sot,ceea ce nu se poate rectifica,ca numelle din certificatul de nastere ramane cel purtat in timpul nasterii copilului.Scuze daca sunt prea insistenta,dar nu ma lamurit nici unul dintre raspunsuri.
nu,eu m am declarat divortata,am aratat sentinta,dar fara stampila de definitiv si irevocabil.copii sunt trecuti pe numele tatalui lor,fiind nascuti dupa divort,nu inteleg ce tagaduire ar trebui sa cer.nu este nici o eroare,doar atat ca eu nu mi am putut schimba numele,pentruca nu am adresa in tara,nici rude unde as fi putut sa mi pun o adresa,deci mi sa refuzat categoric schimbarea buletinului.eu doar atat vreau sa stiu ca daca eu acum imi schimb numele pe cea de fata,si la copii in certificatele de nastere din spania figurez pe numele fostului sot,aratand sentinta de divort pot sa le fac certificatele romanesti sau nu?
mentionez ca eu am aflat de divort abia dupa ce sa pronuntat,fostul meu sot cerand divortul fara stirea mea.am aflat doar cand in ianuarie 2009 mi a trimis prin posta sentinta,cu mesajul copilul ramane cu mine.
[va rog sa nu mai scrieti cu majuscule si sa folositi butonul " editeaza" cand aveti de completat un mesaj, multumesc]
In primul rand nu am avut unde sa mi pun domiciliu,di fara asta nu mi schimba buletinul.Nu am rude nici prieteni inromania care ma putea ajuta,In al doilea rand am primit hotararea de divort ,dar fara stampila de definitiv abia acum cateva luni,cu toate ca divortul sa pronuntat in 2008.Si asa nu pot sa le fac certificatele?Ca aici nu se schimba numele mamei nici in caz de casatorie nici divort,ramane numele purtat in momentul nasterii.
Buna ziua,ma numesc Adyna,am divortat in 2008.De atunci inca port numele fostului sot,neavan posibilitatea de a mi schimba buletinul.Am 2 copii cu actualul meu partener,nascuti in 2009 si 2011.Stam in spania,si pe certificatele lor de nastere figurez cu numele fostului.Ei au numele tatalui lor.Acum as vrea sa mi schimb numele si sa le fac lor certificatele de nastere romanesti.Cum trebuie sa procedez si pot avea probleme din cauza asta?Va multumesc anticipat-