Aveti idee ce trebuie facut pentru a obtine autorizatia pe numele amandurora!Am fost la primarie si cei de acolo mi-au spus ca nu stiu, eventual un notar sau un avocat imi poate oferi o solutie!
Va multumesc tuturor pentru toate detaliile oferite!!!As vrea sa clarific un lucru ,multumesc lui D-zeu relatia noastra este foarte frumoasa si nu ne gandim la un eventual divort!!!Terenul a fost achitat integral innainte de casatorie !!!Acum insa as vrea sa figuram amandoi in toate actele existente pentru a usura toate drumurile ce trebuie facute la institutii pentru diverse aprobari si nu numai cat si a fi permanent necesara imputernicirea notariala pentru ca eu nu pot fi prezenta in momentul respectiv!!!Ba mai mult atat timp cat cheltuielile sunt comune mi-as dori ca tot ce tine de constructia in sine sa fie pe numele amandurora!
Nu cred ca e foarte rau sa imi doresc corectitudine !
Si totusi nu am inteles daca legal se poate obtine sau nu autorizatia de contructie pe numele ambilor parteneri!
Din cate am inteles exista un act notarial care poate fi incheiat, act numit drept de superficie, care ar putea ajuta ca ulterior toate actele intocmite pentru obtinerea autorizatiei de constructie ( inclusiv aceasta) sa fie pe numele ambilor parteneri ( desi propietar e doar unul dintre ei)!Imi puteti spune va rog frumos daca este o alternativa viabila?
Va scriu pentru ca am foarte multe nelamuriri in legatura cu pasii ce trebuie urmati dupa achizitionarea unui teren.Acesta a fost obtinut innainte de casaturie.Dupa casatorie dat fiind faptul ca mi s-a schimbat numele mi-as dori sa modific si cartea funciara ,facandu-se rectificarea numelui.Totodata as vrea sa stiu daca este posibil ca in cartea funciara sa apara trecut si sotul desi terenul a fost achizitionat innainte de casatorie, doar pe numele meu!
Mi-as dori ca dat fiind faptul ca impreuna vom construi o casa pe acel teren toate actele sa fie pe numele amandurora!!Problema e ca am tot intrebat si nu am primit inca un raspun clar cu o baza legala.Sper ca macar certificfatul de urbanism sau autorizatia de constructie sa poata fi eliberata pe numele amandurora!!
Va multumesc anticipat tuturor celor care imi pot oferi un raspuns !!!