avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Activitate cornel_andrei

Activitate cornel_andrei

In cazul asta eu cred ca nu are nici o dovada ca v-a luat permisul. Eu as incerca sa il dau pierdut :) (doar o sugestie).

Din pacate am avut si eu o situatie nu foarte placuta cu politia din Romania, in urma unei tamponari minore cu un politist (masina personala) am fost scos vinovat, am platit amenda si am ramas fara permis. Legile se pun in aplicare dupa bunul plac al politistilor sau in functie de interese.
Buna ziua,

Astazi in urma unui mic incident in trafic, mi-a fost retinut permisul (tamponare usoara). Problema e ca eu sunt venit in concediu in tara iar permisul suspendat este obtinut in Italia.

Nu am dreptul de a mai conduce incepand cu data de 22 August timp de 30 de zile iar eu va trebui sa parasesc tara pe 30 August :(

Sunt cateva situatii la care ma gandesc:

1. Daca fac contestatie in 15 zile, primesc inapoi permisul si pot parasi tara fara probleme...
2. Fac cerere la seful politiei pentru a obtine carnetul inapoi, cu o zi inainte de a parasi tara iar pe teritoriul Romaniei va conduce altcineva.

(sursa: [ link extern ] )

Intrebarile mele ar fi urmatoarele:

- In cazul in care fac contestatie, parasesc tara fara nici o problema, iar rezultatul contestatiei nu e in favoarea mea, ce risc in situatia in care nu pot returna permisul, eu fiind plecat?

- Dupa ce am primit inapoi permisul ca urmare a cererii adresate sefului politiei, cu o zi inainte de a parasi tara, am dreptu de a conduce pe teritorul altor state UE?

Va multumesc!