avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Activitate dalia27

Activitate dalia27

Răspuns la discuția Demisie fara preaviz
Va multumesc mult pentru raspunsuri si pentru promptitudine.
Răspuns la discuția Demisie fara preaviz
Insa daca mama mea refuza sa mai stea perioada de preaviz si inainteaza o demisie "la zi", in afara de pierderea dreptului la somaj, actiunea mai poate avea si alte consecinte. Am inteles ca exista si posibilitatea desfacerii contractului de munca cu litera "i" dar nu stiu daca se poate aplica si care anume sunt consecintele acesteia.
Buna ziua, mama mea are urmatoarea problema. Doreste sa demisioneze de la actualul loc de munca, a discutat cu patroana firmei la care lucreaza si dupa ce i-a explicat acesteia motivele demisiei sale: asigurarea unui climat de lucru mai placut si mai igienic, salarizare mai mare plus munca pe care ar executa-o este mai placuta si mai interesanta pentru mama mea( este croitoreasa) aceasta a fost de acord cu incetarea contractului de munca din data de 24 august, adica azi pentru a-i plati banii datorati si pentru a inceta contractul de munca. In plus s-au mai inteles, ca mama mea ar ajuta-o in continuare atunci si daca ar fi nevoie in realizarea unor comenzi fara cost. Astazi s-au intalnit iar patroana mamei mele nu a mai vrut sa desfaca contractul de munca fara preaviz spunandu-i ca ii ofera un alt post la o alta locatie si ca va trebui sa lucreze acolo 3 saptamani dupa care sa vina si sa motiveze faptul ca vrea sa demisioneze deoarece atunci din punctul ei de vedere,al patroanei, nu va mai avea argumente solide pentru a demisiona. Problema e ca mama vrea sa mearga la noul loc de munca, noua sefa doreste sa-i fac contract de munca cat mai repede, iar mama este ingrijorata ca daca va mai trebui sa lucreze la actuala sefa 3 saptamani atunci aceasta ori sa-i retina banii ori sa-i ingreuneze plecare. Intrebarea mea este daca poate mama mea totusi sa demisioneze fara preaviz in conditiile acestea si care ar fi consencintele demisiei la zile. In contractul de munca apare stipulat ca atat angajatorul cat si salariatul sunt indreptatiti la preavizul de 15 zile( care eu inteleg ca sunt 15 zile calendaristice si nici de cum de lucru). Iar codul muncii spune ca demisia fara preaviz este posibila in situatia in care angajatorul renunta la preavizul stipuat in contract, ceea ce sefa mamei a si facut-o la prima discutie a lor. Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Divort neamiabil cu copil minor
Va multumesc foarte mult pentru raspuns, ati reusit sa ma linistiti si sa ma incurajati pentru a incepe procedurile. Si desigur am sa va folosesc sfatul de a-mi angaja un avocat. Multumesc inca o data, toate cele bune va doresc.
Buna ziua, as dori sfaul dumneavoastra in legatura cu problema mea. Doresc sa divortez de sotul meu insa nu se poate pe cale amiabila deoarece vrea sa pastreze in custodia sa copilul nostru de 4 ani. As vrea sa stiu care sunt sansele ca el sa imi poate lua copilul prin instanta. Sunt nesigura din cauza ca o data divortati eu m-as muta cu copilul la parintii mei in alt oras. Acolo eu deja am asigurat un nou loc de munca, momentan fiind profesor educator, iar noul loc de munca fiind unul de educatoare in limba engleza. Singurul incovenient este faptul ca parintii mei stau in chirie, deci nu au locuinta proprie(Noi locuim acum in Satu Mare iar parintii mei in Oradea). Nici sotul meu cu mine nu detinem o locuinta proprie. Este singurul lucru care consider eu ca poate sa-l utilizeze impotriva mea, lipsa unei locuinte stabile. Mentionez ca si el ar fi nevoit sa se mute la parintii lui care stau intr-un orasel mic in judetul Satu Mare insa au locuinta proprie. Sotul meu acum lucreaza ca si electrician auto cu salar minim pe economie deci nu ar avea posibilitatea sa intretina singur copilul, iar parintii lui sunt pensionari de boala. Eu in schimb impreuna cu ajutorul temporar al parintilor mei care sunt activi as putea sa-i asigur copilului un trai decent intr-un oras resedinta de judet. Intrebarea mea este poate sotul meu sa convinga o instanta ca nu pot asigura o locuinta stabila copilului din moment ce nu posed nici eu nici parintii mei una si astfel sa pierd custodia copilului. Mentionez ca doresc sa divortez de sotul meu pentru ca nu putem cadea de acord in foarte multe cazuri in plus prezinta un dezinteres si pasivitate totale in ceea ce priveste situatia noastra financiara care s-a deteriorat foarte mult in ultimul timp. Va multumesc anticipat pentru sfatul dumneavoastra. Cu stima Dalia.