avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Activitate gabytz74

Activitate gabytz74

Daca este asa "O actiune revocatorie ar avea succes, daca puteti proba ca vanzarea a fost facuta in dauna dvs in realitate fiind o simulatie, nu s-a incasat pretul, iar cumparatorul a stiut , a participat la aceasta frauda." inseamna ca teoretic se poate face "actiunea pauliana" (actiunea revocatorie) dar practic nu, pentru ca este imposibil sa faci o astfel de demonstrare!

Dar exista un mare "DAR" si anume ca daca as face toate demersurile de executare silita si acel executor constata ca nu are ce sa execute deoarece si-a instrainat toate bunurile si ajung in instanta, acel judecator nu poate vedea ca este evident ca acele bunuri pe care lea detinut debitorul, facand instrainarea si neachiatandu-si datoria, a inceract sa isi insuseasca starea de insolventa prin astfel de actiuni?
partea care nu o inteleg este "desfasurarea actelor si actiunilor fictive/frauduloase".
Daca actele de vanzare-cumparare le-a facut legal (la un notar) inseamna ca nu se poate demara actiunea de revocare?
Sau daca le-a fraudat ? Nu imi dau seama de ce vreti sa ziceti (nu inteleg exact sensul).

Dar pana la urma in baza actului notarial de imprumut, daca cineva ( o persoana oarecare) vrea sa cumpere o proprietate de la individ (debitorul) si nu se intereseaza daca vanzatorul (acelasi debitor) are datorii, isi asuma riscul ca ar putea sa piarda dupa un timp bunul?
Sau prezentul act nu este trecut in vreo evidenta de acest fel, in care cumparatorul ( o persoana oarecare), in momentul demararii actelor de vanzare-cumparare (care se intocmesc la notar) sa fie informat (de catre notar in momentul apelului la cartea funciara sau la alte chestii de acest gen prin care se verifica datoriile vanzatorului) cu privire la situatiile in care ar putea fi pus daca cumpara de la acest individ (debitorul) pana nu isi achita datoriile?
presupunand ca inaintez procedura de executare iar executorul constata ca nu mai are nimic pe numele lui (instrainarea fiind facuta in perioada contractuala adica de cand l-am imprumutat pana la data scadenta) care sunt sansele mele ca sa imi recuperez acesti bani, cam cum ar trebui sa procedez?
Dar nu este cam dubios ca persoana pe care am imprumutat-o la acel moment avea 2 apartamente, 2 terenuri, 2 masini (un hyundai tucson si o honda accord), 2 afaceri (o agentie imobiliara si un salon de infrumusetare).iar acestea le-a instrainat ulterior?
Deci presupunand ca inaintez procedura de executare iar executorul constata ca nu mai are nimic pe numele lui (instrainarea fiind facuta in perioada contractuala adica de cand l-am imprumutat pana la data scadenta) care sunt sansele mele ca sa imi recuperez acesti bani, cam cum ar trebui sa procedez?
de aceeasi parere eram si eu ca acel executor poate sa ma sustraga de o anumita suma de bani iar in cazul in care nu gaseste la individ nimic de executat sa-mi zica ca treba lui s-a terminat si eu sa raman cu banii luati.

Vroiam sa mai intreb daca in momentul in care eu l-am imprumutat cu bani detinea mai multe proprietati (una care eu i-am vandut-o inainte sa-l imprumut), iar apoi si-a instrainat bunurile pot sa "desfac" printr-o hotarare judecatoreasca contractele de vanzare-cumparare pe care individul le-a facut ulterior pe motivul ca a vrut sa fuga de datorie?
Am de recuperat o suma de bani (50.000 RON) de la un individ. Au trecut 9 luni de la data scadenta. Actul pe care l-am semnat in fata notarului are titlu executoresc, drept urmare am fost la un executor cu acel contract si mi-a perceput o taxa de 1250 RON si mi-a zis ca nu poate sa inceapa procedura de executare silita daca nu achit aceasta suma ceea ce mi-i s-a parut cam dubios. Problema este ca acest nenorocit care trebuie sa imi inapoieze banii cred ca si-a instrainat toate bunurile si ca in acest moment sunt lefter. Nu cunosc prea bine procedurile de executare si as dori sa aflu cam ce ar trebui sa fac, cu ce sa incep si cu ce sa termin.