Neata si o :coffee:
La grila 2 este corect raspunsul dar la prima grila este corect tot "c".Nu inteleg de ce au luat ca si raspuns corect "c" deoarece omorul comis asupra a doua sau mai multe persoane se incadreaza la omorul deosebit de grav, art. 176, alin. 1, lit. b. Este grila de la examenul de definitivat la Barou (ma rog, absolvire INPPA) din februarie 2012. Ramane o nelamurire pentru mine deocamdata.
Am vazut cartea de Ligia Catuna dar nu stiam daca este sau nu buna. O comand si eu.
Spor!
bogdanchrn a scris:
Salutari,
Apare birsan la obligatii? Si la succesiuni din ce cititi? Pe contracte o sa apara [ link extern ]
Buna!
O sa apara la obligatii -Birsan (probabil in luna mai). O sa-mi cumpar si eu cartea lui Dinca, dar si cartea lui Stanciulescu. Iar la succesiuni din insititutii -Boroi,Stanciulescu. La procedura penala eu studiez dupa Neagu, Udroiu si Micu.
OvidiuDanut a scris:
Doar C este corect.
Explicatie Udroiu: b este gresit deoarece nu este posibil ca la aceeasi fapta care intruneste elementele constitutive ale mai multor infractiuni toti participantii sa ctioneze in acelasi timp cu aceeasi forma de vinovatie si totodata unii sa actioneze cu intentie, iar altii fara culpa sa fara vinovatie.
b si c dadusem si eu insa maestrul Udroiu imi pare ca are dreptate de data asta.
tot dl Udroiu ed 3: "participatia proprie la savarsirea unei infractiuni poate fi retinuta in concurs cu participatia improprie (de pilda, o persoana instiga succesiv un major si un minor de 12 ani sa savarseasca un furt calificat, iar fapta este savarsita impreuna de cele doua persoane)"
daca le instiga simultan avem un concurs ideal de participatii proprie si improprie, deci eu merg si pe b corect; se pot imagina si alte situatii , la distrugere . la talharie , eu m-am folosit de exemplul dlui Udroiu
OvidiuDanut a scris:
SDP a scris:
OvidiuDanut a scris:
In cazul succesiunii de legi in timp, pedepsele complementare:
a. prevazute in toate legile se vor aplica, indiferent de cuantumul lor, alaturi de pedeapsa principala prevazuta de legea noua mai favorabila
b. prevazute in legea veche se executa pe langa pedeapsa principala din legea veche mai favorabila, chiar daca nu mai au corespondent in legea noua
c.prevazute numai in legea noua mai favorabila nu mai pot fi aplicate
Este doar C, nu are cum sa fie si A.
De ce nu?
Pentru ca spune: indiferent de cuantumul lor.
Salut, tuturor!
Intrebarea: poate fi o persoana juridica autor al infractiunii de insusire a bunului gasit in varianta nepredarii?