buna seara !am iarasi o intrebare daca e cineva care imi poate spune ce si cum sa fac.eu locuiesc in munchen si am o fetita in tara careia i platesc pensie alimentara ,in urma hotararii de divort fetita a fost incredintata tatalui. eu am dreptul sa iau alocatia pentru copii de aici?cei 184 de euro chiar daca fetita este incredintata tatalui???bineinteles ca acesti banuti i voi da fetitei .va multumesc
va multumesc pentru raspuns .eu nu am dreptul la ajutorul social nu am decat 3 luni lucrate si astept raspunsul la contractul nou .mie teama ca sa nu fiu refuzata si asta inseamna sa nu pot plati casa si sa renunt la tot din cauza acestui nenorocit de drept de munca,sper sa imi vina raspunsul pozitiv si totul se rezolva . din auzite la acea firma nu sunt germani ce ar dori postul dar ............cine stie.deci am depus pentru dreptul de munca un dosar(contract de 8 ore) si mai este o firma germana ce vor sa lucrez pentru ei 2 ore pot depune al doilea dosar (contract)sau sa astept raspunsul intai la primil si dupa aceea???sa nu afecteze?in cazul in care muncesc 10 ore pe zi nu se scurteaza termenul de un an?asa aud pe aici eu muncesc si sunt apreciata dar nu puteam ramane la acea firma iraqiana unde imi cer sa platesc eu jumatate de aok si mi sa spus ca e cam 600 pe luna ceea ce inseamna sa platesc eu lunar 300 deja imi dau 7 euro ora .......si am renuntat asa am ajuns la aceasta firma germana si sa astept raspunsul de la arbeitsamt .ma-am zbatut sa pot lua o casa cu chirie si acum sa renunt la ea de imi vine refuz doar asta ma innebuneste.va multumesc mult pentru mine conteaza enorm ca e cineva la care pot apela
buna seara tuturor!suna ina si locuiesc in munchen de aproape un an am ameldung din 27.06 2011 la o adresa si acum din 1.07 .2012 la alta adresa adica casa am inchiriato eu pe numele meu!acum am 2 intrebari???1.am fost angajata la o firma iraqiana timp de 3 luni si am gasit la o firma germana un contract de un an ,am contractul acasa din 23 iulie facut am trimis la arbaeit sam tot ce se cere pentru a obtine dreptul de munca ,contractul ameldungul pe casa mea ,copia de pasaport ,si acel formular galbui completat de firma stampilat tot .aceste acte au fost depuse pe 30 iulie 2012.cam in cat timp imi vine raspunsul?am o casa de platit 600 euro singura sa r putea sa fiu refuzata????asa stau cu gheata in spate de frica daca ma refuza nu mai am cum plati casa si nici din ce trai am si acel social nr am totul in regula am avut aok platita dar acum ce se va intampla cu aok mea daca am facut kuldigung la cealalta firma? 2.eu mai am o firma germana care ma poate angaja inca 2 ore pe zi ceea ce ar fi 10 in total pe zi cu celalat contract ce sa fac acum sa depun cerere pentru dreptul de munca si cu celalat contract sau sa astept intai aprobarea primului drept de munca si pe urma sa depun si pt aceste 2 ore?am o casa de platit si sunt singura am nevoie de aceste drepturi de munca ca de aer!!!!!oare cat mai dureaza?va multumesc pentru intelegere