avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... cum primesc permis de munca in Germania?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

cum primesc permis de munca in Germania?

Buna ziua la toata lumea. as avea cateva nedumeriri cu privire la obtinerea permisului de munca in Germania. Am sa va explic situatia mea ca sa intelegeti cum stau lucrurile in cazul meu. Am ajuns in Germania pe 4 August 2011 (la Nuremberg) si in 8 m-am anuntat la primarie cum ca locuiesc aici (la fratele meu). Am venit din Spania unde am locuit in ultimii 11 ani si jumatate. Din anul 2000 am rezidenta si drept de munca in Spania si am muncit cu carte de munca in total aproape opt ani dar se pare ca asta nu conteaza aici in Germania pt a cere permisul de munca. Am fost la arbeitsamt si am primit formularul care trebuie completat si trimis la Munchen. Am gasit o firma care mi-a oferit de munca si am completat formularul respectiv cu datele firmei. Acum, cei de la firma trebuie sa se anunte la stat cu ca ei cauta de munca si abia dupa ce doi din cei trimisi de stat renunta , ma poate cere pe mine ca sa muncesc la ei. Pe alta parte am aflat ca trebuie sa fi anuntat la primarie timp de trei luni si abia apoi sa ceri drept de munca. Astea sunt informatiile pe care le detin eu pana acum si as dori sa stiu (daca cineva se afla intr-o situatie similara si a reusit sa obtina dreptul de munca ) pasii care trebuie sa ii urmez pt ca sa pot obtine si eu permis de munca. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: inaalina , utilizator 15:12, 26 August 2012
Pai pasii sunt exact cei pe care i-ati spus dvs. Firma va trebuii sa dea un anunt si daca nici un german nu se prezinta va vor putea angaja pe dvs.
Pentru cetatenii romani si bulgari nu s-au ridicat restrictiile pentru piata de munca. Dreptul de lucru se obtine doar pentru anumite categorii de angajati, in general persoane cu o calificare ridicata care ar beneficia de un salar brut de peste 50000 Euro/an. Altfel doar daca firma dovedeste ca nu gaseste personal si acest lucru dureaza de obicei peste 2 ani.
Exista un contingent limitat de locuri de munca ce pot fi ocupate de romani si bulgari pentru foarte multe sectoare de lucru.
Mai exista si munca pe perioada limitata maxim 3 luni, in agricultura, restaurante, si acestea insa contingentate.
Singura varianta este anuntarea unei activitati independente, fie din cadrul profesiilor libere, fie din cadrul meseriasilor. In acest fel nu veti fi un angajat al unei firme, ci veti fi un intreprinzator care presteaza o activitate independenta.
Aceasta forma de activitate este singura valabila in toata UE, unde pentru cetatenii romani si bulgari mai exista restrictii.
Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2011
kappauser, utilizator
Nu trebuie neaparat pasul cu anuntul.
Trebuie anmeldung si contract de munca.
Mai multe detalii pe
[ link extern ] /
sau daca o sa cauti ceva de
munca in Germania
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2012
muncaingermania, utilizator
ieu am primit drept de lucru exact ca si tine printro firma, firma a trimis actele si firma lea si plimit in 2 sap, dreptul de lucru este pana in 2013 si specifica ca doar pentru firma de pot lucra, se poate face ceva sa lucrez pentru alcineva cu acelas act??
majoritatea restrictiilor au fost ridicate pentru cetatenii romani la 1 ianuarie 2012

Alte discuții în legătură

Drept de munca germania mitsumm mitsumm Buna am si eu o problema,am gasit o firma de curatenie in hoteluri am primit dreptul de munca insa pt 500 si ceva de ore pe luna is doar 700 de euro si is prea ... (vezi toată discuția)
Permis european de munca asdre asdre Buna ziua Imi poate spune cineva de ce este nevoie pentru a obtine permis de munca european?M-ar interesa pentru Anglia in particular,ce este nevoie pentru a ... (vezi toată discuția)
Parinte al unui copil cu cetatenie irlandeza florin196527 florin196527 sant parintele unui copil cu cetatenie irlandeza ,eu am cetatenie romana vreau sa ma mut intr_o alta tara europeana ,primesc dreptul de sedere si dreptul de ... (vezi toată discuția)