Buna seara.
In urma unui incident in care am fost agresat verbal si fizic, am apelat 122 pentru a trimite un echipaj, la sosirea echipajului agresorul fugise, drept urmare cei doi militieni se apuca sa imi ia o declaratie cu martori dupa care imi dau o amenda pentru tulburarea linistii publice, mentionez ca incidentul sa produs in fata si in sediul firmei la care sunt asociat, dupa o intreaga plimbare la sectie in urmatoarele zile picam la intelegere cu agresorul sa plateasca pagubele si sa ne retragem declaratiile.
La sfatul unui militian depunem contestatie la procesul verbal cu amenda chiar la sectia de unde apartinea echipajul, cu asigurarea ca se va anula amenda.
Acum ma trezesc ca la tribunal politaii au depus o hartie cum ca incidentul sa produs asa pe strada ( cu subanteles ca eram in plimbare si mam luat la bataie din senin) si ca nu conteaza ce voi spune eu ei tragand concluzia ca sunt vinovat chiar daca eu fusesem cel care apelase la 112 si drept urmare trebuie sa vin cu martori si cu inscrisuri care sa-mi dovedesca nevinovatia in acel incident.
Ma intereseaza ce sanse am sa castig ( suma nu e mare o fac din principiu) si doresc sa stiu unde pot sa ai fac reclamatie agentului care se pare ca este interesat doar sa dea amenzi.Mentionez ca am specificat la obsevatii in PV tot ce era necesar.
Pe scurt pentru a fi explicit in fata sediului firmei unde sunt asociat, asociatul meu si mama acestuia a fost agresat fizic si verbal de catre o persoana (stim nume si adresa), incercand sa o protejez pe batrana am fost agresat la randul meu in prima faza fiindu-mi rupt tricoul si sparti ochelarii de vedere, m-am retras in sediul firmei care are iesire in strada si incercam sa sun la 112 cand agresorul a intrat in firma si ma lovit peste mana spargand telefonul, mentionez ca usa firmei era semi-inchisa agresorul fortand usa din mana mea, firma nu avea program cu publicul la acea ora plus ca in acea incapere nu intra clientii, firma fiind una cu specific de instalari aparatura electrica acea incapere fiind destinata actelor si aparaturii.Agresorul nu a fost ranit in nici un fel, asociatul meu are scos certificat medico-legal.
Intrebarile sunt:
1. Se poate depune plangere penala? Daca da e neaparat la sectia de politie sau se pot depune si in alta parte?
2. Se poate depune plangere doar ca persoane fizice sau si ca persoana juridica
avand in vedere faptul ca respectivul a patruns in sediu?
3. Cum se poate recupera paguba produsa (telefon,ochelari) si ce daune se mai pot cere?