avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intrebare privind o plangere penala pentru lovire si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intrebare privind o plangere penala pentru lovire si alte violente, distrugere.

Pe scurt pentru a fi explicit in fata sediului firmei unde sunt asociat, asociatul meu si mama acestuia a fost agresat fizic si verbal de catre o persoana (stim nume si adresa), incercand sa o protejez pe batrana am fost agresat la randul meu in prima faza fiindu-mi rupt tricoul si sparti ochelarii de vedere, m-am retras in sediul firmei care are iesire in strada si incercam sa sun la 112 cand agresorul a intrat in firma si ma lovit peste mana spargand telefonul, mentionez ca usa firmei era semi-inchisa agresorul fortand usa din mana mea, firma nu avea program cu publicul la acea ora plus ca in acea incapere nu intra clientii, firma fiind una cu specific de instalari aparatura electrica acea incapere fiind destinata actelor si aparaturii.Agresorul nu a fost ranit in nici un fel, asociatul meu are scos certificat medico-legal.
Intrebarile sunt:
1. Se poate depune plangere penala? Daca da e neaparat la sectia de politie sau se pot depune si in alta parte?
2. Se poate depune plangere doar ca persoane fizice sau si ca persoana juridica
avand in vedere faptul ca respectivul a patruns in sediu?
3. Cum se poate recupera paguba produsa (telefon,ochelari) si ce daune se mai pot cere?

Cu stima.
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 18:30, 12 August 2012
Plangerea pentru lovire o puteti depune la politie sau la parchet. Ea tot la parchet se inregistreaza si tot politia o solutioneaza.
Cand va referiti la firma banuiesc ca va ganditi la infractiunea de violare de domiciliu, care nu exista in acest caz.
Paguba o puteti recupera constituindu-va parte civila in procesul penal.
[
1. Se poate depune plangere, atat la sectia de politie cat si la parchet, asa cum vi s-a spus mai sus.
2. Este de ajuns sa depuneti plangere ca persoana fizica.
Plangerea se va depune pt lovire sau alte violente si pt distrugere in termen de 2 luni care curge de la data de cand ati stiut cine este faptuitorul - nu exista violare de domiciliu in aceasta situatie.
3. Mentionati in plangere ca va consitituiti parte civila in procesul penal cu suma de___lei si atasati actele care dovedesc prejudiciul (ex: factura cu care ati achizitionat bunurile). Puteti sa faceti cererea de constituire de parte civila pana la citirea actului de sesizare (de regula,rechizitoriul) in fata primei instante de judecata. Avand in vedere ca organele de urmarire penala se misca mai greu in astfel de situatii si exista sansa ca dosarul sa nu ajunga in instanta, va puteti recupera prejudiciul si prin introducerea unei actiuni in fata instantei civile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune fizica IRelu IRelu Buna ziua! As dorii sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema: Pe data de 2 mai 2010 pe la ora 03:15, intorcandu-ma acasa de la prietena mea, am fost ... (vezi toată discuția)
Violare domiciliu, agresare partevatamata1 partevatamata1 Buna Vreau sa va prezint urmatorul caz si sa ma indrumati in directia potrivita. O prietena foarte buna de a mea stand in casa ei (atentie avea usa ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala Ana65 Ana65 Va salut. In urma unei altercatii , fratele meu a cazut victima. Mentionez ca fratele meu se intorcea catre casa si nu avea nici o legatura cu incidentul , ... (vezi toată discuția)