avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violare domiciliu, Agresare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violare domiciliu, Agresare

Buna

Vreau sa va prezint urmatorul caz si sa ma indrumati in directia potrivita.

O prietena foarte buna de a mea stand in casa ei (atentie avea usa deschisa), se trezeste deodata cu fostul iubit peste ea in camera ( acesta fiind drogat si intr o stare foarte ridicata de ebrietate)
Sa ii zic agresorul o tine sechestrata, impotriva vointei ei pe agresata in camera pe un interval de 4h, in acest timp nu a lasat o sa isi acceseze telefonul evident pt a suna la politie, in schimb a devenit foarte agresiv.
Rezumand, a tinut o impotriva vointei in camera, a lovito cu palma peste fata strans de gat and so on ( urme pe corp), exista pos sa se fi intamplat mai multe dar ii este rusine sa spuna.
Pana la urma a reusit sa cheme politia care evident nu au facut nimic, au zis ca pot sa dea o amenda si i-a reprosat ca de ce era usa deschisa.

Dar art 192 spune altceva legat de aceasta infractiune

Acum domnilor dvs fiind in domeniu, am rugamintea sa imi recomandati cum putem proceda pe cale legala si poate exista cineva pe aici care ma poate ajuta sa merg mai departe.

Pana la urma chiar daca cunosti agresorul, tot infractiune este si trebuie pedepsita.
Nu se poate sa stai cu frica in propia casa.

Va multumesc si orice sfat este de ajutor, din nou pe cale legala momentan.

In termen de 2 luni de la data savarsirii faptei, poate depune plangere la parchet impotriva faptuitorului oentru savarsirea infractiunii de sechestare si infractiunea de loviri si alte violente.
sau sa isi vada de fundul ei ca e cusuta cu ata alba povestea si greu de dovedit,crezut de cineva. s-au certat,ala e exagerat si acum ea face pe afectata.

in alt limbaj: poate sa faca plangere penala la care sa indice si mijloacele de proba pe care le are pentru a-si sustine plangerea + un certificat de la IML daca exista urme sau nu.si daca a fost constransa la relatii sexuale se poate vedea in urma unui control
Sa mearga sa depuna plangere impotriva agresorului pentru violare de domiciliu si lipsire de libertate in mod ilegal, sa faca referire in cuprinsul plangerii de faptul ca a apelat politia si ca acestia au venit si nu au luat nici o masura, sa scoata certificat medico-legal urgent daca sunt urme vizibile, daca mai stie sau a auzit cineva tot incidentul sa fie indicat ca martor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am fost agresat in secția de poliție fara absolut ... justme3 justme3 Buna ziua! Am fost agresat in secția de poliție fara absolut niciun motiv, eu chiar fiind genul care foarte rar intra in controverse cu alte persoane. In ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizica fara urme me-me me-me Am fost agresata verbal si fizic de o vecina pe motiv ca,cainele meu lasa urme de labute pe casa scari,am chemat echipajul de politie...concluzia:sa evit ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizica BStefan BStefan Buna ziua. In urma unei discutii contradictorii in autobuz,sunt urmarit de 3 persoane (16-17 ani) in zona locuintei. Acestia asteapta sa fiu singur pentru a ma ... (vezi toată discuția)