avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Activitate MisuGeorgescu

Activitate MisuGeorgescu

Buna ziua.
Lucrez la o firma privata si vreau sa imi fac un abonament lunar ptr servicii medicale si in acelasi timp sa contribui la pilonul III de pensii private.
Deductibilitatea fiscala este de 400 Eur/an cumulat (serv med + pensie) sau 400 eur ptr serv medicale si 400 eur ptr pensii private?
Multumesc anticipat
Intrebare: ca persoana fizica am inteles ca daca inchiriez masina firmei voi plati impozit la stat 16%. Impozitul se declara si se plateste trimestrial, semestrial sau anual?
Multumesc anticipat
In urma cu cativa ani am incheiat un precontract de vanzare cumparare a unei locuinte, am platit avansul la momentul incheierii contractului si la distanta de cateva luni am platit integral locuinta.
Am aflat ulterior ca firma cu care am incheiat contractul are pe rol cateva procese cu vecinii care i-a dat in judecata pentru diverse probleme, de la nerespectarea autorizatiei, pana la faptul ca sunt deranjati de prezenta acelui imobil in vecinatate, etc.
Datorita proceselor pe rol cu vecinii, firma nu mi-a incheiat nici pana in prezent actele de vanzare cumparare (probabil ca din cauza ca s-a inchis cartea funciara), desi au trecut mai bine de 3 ani de la data la care am achitat integral locuinta.
Am cateva intrebari:
1) Legislatia noastra prevede un termen maxim pana la care pentru pretul unui bun achitat integral trebuie incheiat contractul de vanzare cumparare?
2) As putea sa le solicit renegocierea pretului, avand in vedere perioada mare de timp scursa de la momentul platii pana la momentul incheierii contractului?
3) Le-as putea solicita sa-mi plateasca dobanzi pentru toata perioada de la momentul platii pana la momentul incheierii actelor?
4) Ce altceva le-as putea solicita in situatia in care vor refuza categoric sa renegociem pretul sau plata unor dobanzi? In contract au mentionat ca pretul este nemodificabil, din cauza ca stiau ca actul final nu se va putea incheia foarte curand datorita proceselor pe rol.
Multumesc anticipat pentru raspuns.