avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare locuinta nefinalizat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare locuinta nefinalizat

In urma cu cativa ani am incheiat un precontract de vanzare cumparare a unei locuinte, am platit avansul la momentul incheierii contractului si la distanta de cateva luni am platit integral locuinta.
Am aflat ulterior ca firma cu care am incheiat contractul are pe rol cateva procese cu vecinii care i-a dat in judecata pentru diverse probleme, de la nerespectarea autorizatiei, pana la faptul ca sunt deranjati de prezenta acelui imobil in vecinatate, etc.
Datorita proceselor pe rol cu vecinii, firma nu mi-a incheiat nici pana in prezent actele de vanzare cumparare (probabil ca din cauza ca s-a inchis cartea funciara), desi au trecut mai bine de 3 ani de la data la care am achitat integral locuinta.
Am cateva intrebari:
1) Legislatia noastra prevede un termen maxim pana la care pentru pretul unui bun achitat integral trebuie incheiat contractul de vanzare cumparare?
2) As putea sa le solicit renegocierea pretului, avand in vedere perioada mare de timp scursa de la momentul platii pana la momentul incheierii contractului?
3) Le-as putea solicita sa-mi plateasca dobanzi pentru toata perioada de la momentul platii pana la momentul incheierii actelor?
4) Ce altceva le-as putea solicita in situatia in care vor refuza categoric sa renegociem pretul sau plata unor dobanzi? In contract au mentionat ca pretul este nemodificabil, din cauza ca stiau ca actul final nu se va putea incheia foarte curand datorita proceselor pe rol.
Multumesc anticipat pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Precontract de vanzare cumparare imobil varariudenisa varariudenisa Buna ziua, as avea si eu o intrebare la dumneavoastra in legatura cu vanzarea unui apartament cu 3 camere. In luna februarie a anului curent am semnat un ... (vezi toată discuția)
Cum poate fii solutionat un drept de propietate asupa unui apartament ? Gabriella& Gabriella& Buna ziua, o cunostinta are o problema, si pentru ca mine in anul 2008-2009 m-ati ajutat intr-o problema, va rog respectuos daca pute-ti sa ajutam si aceasta ... (vezi toată discuția)
Revenire la subiectul investire cu titlu executoriu al unui antecontract de vanzare cumparare kid kid \"Buna seara, As dori sa stiu care este procedura prin care se poate investi cu formula executorie, fara somatie, punere in intarziere, chemare in judecata ... (vezi toată discuția)