avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Activitate pinco

Activitate pinco

Răspuns la discuția rectificare carte funciara
Se pare ca e un subiect prea "tare" ,(a se intelege greu ) pentru forum.
Răspuns la discuția rectificare carte funciara
Eu cand am cumparat terenul constructia se afla deja acolo,constructia e facuta din anii 60-65,eu am cumparat terenul in 2008.
Răspuns la discuția rectificare carte funciara
Asta-i culmea culmilor ! Azi am primit citatie de chemare in judecata din partea vecinului pentru "actiune in rectificare Carte Funciara" prin care cere instantei sa dispuna unificarea parcelelor (a mea cu a lui ) si apoi dezmembrarea lor intr-o forma in care constructia sa se gaseasca doar pe terenul lui.Si in felul acesta ar urma ca eu dintr-un front stradal de 10,5 m sa-mi ramana un front stradal de doar 3 m.
Si daca eu nu vreau sa-mi unific terenul cu al lui si apoi sa-l dezmembrez asa cum vrea el?
Ma poate obliga instanta la asa ceva?
Răspuns la discuția rectificare carte funciara
Nu , am doar un act de proprietate ,cel in care este trecut - Gradina - ! Eu am cumparat un teren cu un Nr.topo ,terenul alaturat are un alt Nr. topo si apartine unei alte persoane ce a cumparat ulterior mie acel teren ,de la acelasi proprietar de la care am cumparat si eu si care a fost unic proprietar pe ambele terenuri.
In realitate asa cum am spus situatia din acte si cea din teren nu corespunde,90% din casa "vecinului" se afla pe terenul meu asa cum rezulta dintr-o expertiza topografica (facuta ulterior cumpararii terenului , la data cumpararii terenului la cadastru nu exista nici o documentatie din care sa rezulte ca acea casa se gaseste in pozitia actuala,ci cu totul in alta parte)
Eu pot cere ca cei 90% din casa ce se afla pe proprietatea mea s-o intabulez pe numele meu ? Printr-o rectificare in cartea funciara ?
Buna,
am cumparat un teren intravilan ,in CF. apare trecut -gradina-, in realitate pe terenul meu (gradina) se gaseste 90% dintr-o casa , ce nu apare trecuta in CF-ul meu, ceilalti 10 % se gasesc pe terenul alaturat ce are alt CF.(in care este scris casa si curte),in situatia data fiind primul ce am cumparat terenul ( gradina ,pe care actualmente se gasesc cei 90 % din casa) si apoi a fost cumparat si celalalt teren (cu cei 10% din casa ) pot intocmi acte de intrare in posesie a celor 90% din casa? Casa fiind construita in anii 50-60.