avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Activitate adeadina

Activitate adeadina

Buna ziua, am si eu o nelamurire: tatal meu a decedat acum cateva luni, el era titular al unui cont unde se vira subventia la pamant de catre APIA; acum mama mea doreste sa acceseze contul cu pricina, insa cei de la APIA spun ca este nevoie de declaratie facuta de catre noi copii privind renuntarea la succesiunea tatalui nostru. Acum, nelamurirea mea este: daca dau aceasta declaratie, inseamna ca renunt practic la orice mostenire a tatalui? Nu as putea sa specific in declaratie ca renunt la succesiunea in ceea ce priveste subventia la pamant? Ori, prin accesta declaratie, odata facuta, mama mea ar putea sa imparta/vanda ceea ce va voi fara acordul meu? NU ar trebui sa mearga in mod automat in posesiunea mamei in calitate de sotie, sau, ma rog, sa fie o alta solutie?
Va multumesc frumos,
Toate cele bune


P.S. Declaratia arata cam asa:

Subsemnata .......... cetatean.........., avand CNP ........., domiciliata in ........posesoare a Cartii de Identitate seria ......... numar......eliberata la data de......de......declar că renunţ în mod expres, în conformitate cu prevederile art.1100 cod civil coroborate cu cele ale art.1120 Cod civil la succesiunea defunctului......., decedat la data de ......., cu CNP........., cu ultimul domiciliu în ........., în calitate de .............

Totodată, declar că nu am făcut niciun act de acceptare tacită a succesiunii defunctului, din cele prevăzute de art.1110 Cod civil.

Tehnoredactat la .............., în ...... exemplare
Buna ziua, cele mentionate in titul reprezinta raspunsul dat din partea celor de la Casa de Asigurari de Sanatate -Timis, in cazul meu. Am nevoie pt medicul de familie de o adeverinta care se ateste calitatea mea de co-asigurat al sotului meu; am obtinut o adeverinta de la locul de munca al sotului precum el lucreaza si cu ea am fost la CJAS, impreuna cu certificatul de casatorie -asa ne-a spus medicul de familie sa facem. Imi pare lipsit de logica raspunsul lor..chiar asa sa fie? am citit posturile referitoare la acest topic, dar as vrea opiniile dvs. Va multumesc frumos.
Buna ziua, as dori si eu sa ma lamuriti, va rog frumos, in urmatoarea situatie: acusica voi naste =D>=D> si ma intreb oare ce drepturi, de natura unei alocatiii/ajutor de crestere a copilului, pot beneficia? Mentionez ca nu ma incadrez in perioada aceea de 12 luni muncite inainte, deci despre indemnizatie nu cred ca poate fi vorba. Cu ce ajuta statul roman o familie tanara care nu are vechime in munca pentru cresterea copilului? Va multumesc si va doresc numai bine.