avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ce drepturi are o mama casnica?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ce drepturi are o mama casnica?

Buna ziua, as dori si eu sa ma lamuriti, va rog frumos, in urmatoarea situatie: acusica voi naste =D>=D> si ma intreb oare ce drepturi, de natura unei alocatiii/ajutor de crestere a copilului, pot beneficia? Mentionez ca nu ma incadrez in perioada aceea de 12 luni muncite inainte, deci despre indemnizatie nu cred ca poate fi vorba. Cu ce ajuta statul roman o familie tanara care nu are vechime in munca pentru cresterea copilului? Va multumesc si va doresc numai bine.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:48, 21 August 2012
1. Veti beneficia de alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar, pana va implini copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana va implini copilul 18 ani.

2. Daca familia are venituri mici mergeti la Primarie sa vedeti daca va incadrati in cerintele legii pentru a beneficia de ajutor social.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil pentru eleva la postliceala de stat Irinaionescu Irinaionescu Buna ziua, sunt eleva la postliala la cursuri de zi, scoala de stat din septembrie 2012, acu sunt in anul II. Nelamurirea mea este ca am 29 ani si in martie ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat pentru copii crysstyle crysstyle Am un copil in varsta de 2 ani ,am primit indemnizatia de crestere copil,vreau sa stiu cand pot primi alocatia de stat.Ce acte imi trebuie pt. a primi ... (vezi toată discuția)
Drepturile gravidei jessicarmen jessicarmen buna ziua,sunt insarcinata in 35 de saptamani am fost in strainatate si am revenit in tara pentru a naste si a locui cu parintii,mentionez k nu am muncit cu ... (vezi toată discuția)