Buna ziua, Sotul meu este cetatean tunisian, suntem casatoriti din ianuarie 2012. De la inceput ni s-au pus bete in roate cu actele lui de catre cei de la emigrari. Primul permis de sedere ca membru de familie cetatean roman i-a fost dat pe un singur an si asta in urma unui proces care sa-i ridice o decizie de parasire a teritoriului Romaniei. La innoirea permisului ne-am dus din timp si am depus toate actele fara probleme. Fara motivatie ni s-a prelungit termenul de solutionare cu maximul de 90 de zile. Pentru ca intre timp permisul anterior a expirat feb.2013), sotul a ramas fara loc de munca. S-a dus in fiecare saptamana sa intrebe de permis si nu i se spunea decat ca nu e gata. Dupa ce a expirat si prelungirea de 90 de zile, am apelat la o prietena avocat sa se duca si sa vada ce se intampla. Cand s-a dus avocata, am aflat ca sotul meu ar avea o interdictie de 5 ani de intrare in Romania, data in 2011anterior casatoriei noastre), motiv pentru care nu i se poate da un nou permis. Am solicitat la Politia de frontiera anularea acestei interdictii care nu i-a fost comunicata si care nu a fost consemnata pe nici un document de calatorie sau de identitateasa cum stiu ca se face). Solicitarea ne-a fost respinsa si am ajuns din nou in judecata, cu Politia de Frontiera. Actiunea a fost deschisa in aprilie 2013 si pana in acest moment nu ni s-a dat termen. Am facut toate demersurile posibile, acte, audienta... si nimic. Din luna februarie 2013, sotul meu nu are identitate in Romania si nici loc de munca. A pierdut mai multe oferte de munca si acum e pe punctul de a mai pierde inca o oferta la o companie mare la 1 iulie. In acest punct ne gandim serios sa dam institutiile statului in judecata pentru daune Imigrari si Politia de Frontiera). Ce sanse de reusita credeti ca avem si cam cat ne-ar costa un astfel de proces. Va multumim!